5.3 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

(FOTO) Hudo nesrečo, kjer sta umrla potnika, je povzročil voznik, ki je prevažal ilegalce

Pisali smo, da se je ponoči se je na primorski avtocesti zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dva človeka, eden pa je v kritičnem stanju.

Voznik osebnega vozila je prehiteval tovorno vozilo, ko ga je med vračanjem na vozni pas začelo zanašati in je trčil v odbojno ograjo. Ena oseba je umrla na kraju nesreče, druga pa kasneje v kliničnem centru v Ljubljani. V nesreči sta bili poškodovani še dve osebi, ki sta ostali na zdravljenju.

“V nesreči, v kateri sta umrla dva potnika, je voznik po do sedaj zbranih obvestilih prevažal osebe, ki so nezakonito prestopile državno mejo,” je pojasnil Tomaž Tomaževič s PU Ljubljana.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik v vozilu prevažal 9 potnikov, od teh je bilo 8 tujcev, državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V nesreči sta umrla 2 državljana Sirije, dva tujca sta ostala na zdravljenju v UKC Ljubljana, s štirimi tujci pa postopek še poteka. Vse osebe so bile pregledane zaradi sumov prenosljivih bolezni, ki pa se do sedaj niso potrdili.

Gasilska enota Stara Vrhnika je objavila fotografije nesreče, ki se je zgodila ponoči okoli druge ure.

Policija je na kraju nesreče prostost odvzela 42-letnemu vozniku tovornjaka, državljanu Bosne in Hercegovine. “Zbiranje obvestil in ogled kraja glede vzroka in suma storitve kaznivega dejanja še poteka,” so sporočili s PU Ljubljana. Zaradi nesreče je bila avtocesta v smeri primorske zaprta do 6.30, zaradi česar so nastajali daljši zastoji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine