10.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

[Foto] Grozljivo pustošenje neurja od Istre do Dalmacije: kar 130 plovil odneslo na obalo, avtokampi na tleh!

Močno neurje je ponoči prizadelo hrvaško obalo – od Istre pa do Dalmacije so zabeležili kar 130 nasedlih plovil, ki jih je močan veter odnesel na obalo. Žalostna je tudi podoba avtokampov, kjer je nastala velika gmotna škoda. V Italiji pa so zaradi posledic umrli trije ljudje.

S petka na soboto so ob hrvaški obali divjala močna neurja s tragičnimi posledicami. Hrvaški mediji poročajo, da so zaradi posledic močnega vetra našteli 130 primerov nasedlih plovil, ki jih je veter odnesel na obalo, nastala je ogromna gmotna škoda.

Kot poročajo s hidrometeoroloških postaj, so med deseto in dvanajsto uro ponoči zabeležili hitrost vetra do 40 vozlov, kar je ustvarilo velike valove, usodne za številne barke in čolne. Zabeležili so kar 130 primerov nasedlih plovil, informacij o pogrešanih ali ranjenih niso prejeli, so pa v neurjih v Italiji umrle tri osebe.

Prav tako je močan veter podrl številna drevesa, ki so kot domine padala po cestah, parkiriščih in avtokampih. Na območju Trogirja so ostali tudi brez elektrike.

Peter Truden/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine