7.6 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

(FOTO) Gorski reševalci danes v Bohinju iskali moškega

Piše: C. R.

Bohinjski gorski reševalci, vojaški helikopter in policija, so na širšem območju med Planino v Lazu in Krstenico v Bohinju danes iskali pogrešanega moškega. Njegovo izginotje na tem območju je bilo prijavljeno včeraj pozno zvečer. Nemudoma je bila sprožena iskalna akcija, gorski reševalci pa so ponoči izvedli tudi zahteven pregled terena. Moški je bil danes najden na Planini Blato, ki je bila del območja iskanja.

Moški je včeraj popoldan po odhodu s Planine v Lazu spremenil cilj, tega pa ni sporočil ljudem, ki so ga čakali na Krstenici. Danes dopoldan pa je po brezpotju prišel do Planine Blato, kjer ga je reševalna ekipa z vojaškim helikopterjem prepoznala in ustavila.

foto: Slovenska vojska

Moški ni bil poškodovan. Z njim je vse v redu.

“Kadar spremenite cilj, to sporočite ljudem, ki vas na določeni točki ali doma čakajo. Če na območju ni signala ali se vam izprazni telefon, poskušajte najti drugo možnost čim prejšnjega obveščanja, čeprav je vedno najbolje, da ciljev ne menjate kar tako na pamet. Uporabljajte markirane planinske poti,” svetuje policija.

Iskalna akcija je bila sprožena iz upravičenih razlogov. Pristojne službe ob pogrešitvi vedno najprej zberemo določene podatke, na primer: opis osebe, oblačil, obutve, opremi, podatke o turi, vozilu, parkiranju, itd. ter potem načrtujemo iskanje in ga neposredno tudi izvedemo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine