24.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Električni skiroji postajajo čedalje bolj nevarni

Piše: C. R.

Novodobno trendovsko vozilo za vožnjo po mestnih ulicah postaja tudi nevarno, saj se uporabniki električnih skirojev velikokrat ne zavedajo tveganj. To je na svoji koži bridko občutil tudi 78-letnik, ki je v Izoli na postajališču nič hudega sluteč stopil z avtobusa.

Vendar je imel res smolo, saj je na cesto zakorakal prav v trenutku, ko je mimo avtobusa oziroma tik ob njem švignil 47-letnik z električnim skirojem, ki očitno ni pričakoval ovire in je v potnika z avtobusa trčil z vso silo. 78-letnik se je ob tem huje poškodoval in so ga morali odpeljati v izolsko bolnišnico. Kazenska ovadba proti povzročitelju nesreče seveda sledi.

Seveda velja opozoriti tudi vse uporabnike javnega potniškega prometa, da se morajo ob izstopanju z avtobusa dobro prepričati, če to lahko storijo varno. Tudi v Ljubljani je namreč kar nekaj postajališč, na katerih potniki, ki izstopajo iz zadnjega dela avtobusa, stopijo direktno na kolesarsko stezo, kar pomeni, da so v tem primeru odgovorni za povzročitev nesreče, če bi vanje trčil kolesar.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine