7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Eksplozija plina v Britofu pri Kranju. Poškodovanih je 6 oseb, nobeden pa ni v smrtni nevarnosti

Okoli 15.10 je v naselju Britof pr Kranju odjeknila eksplozija plina, do katere je prišlo v vodovodnem jašku na lokalni cesti v naselju Britof. V bližini jaška je tudi ostala infrastruktura.

Okoliščine kažejo, da je eksplodiral plin, na kar kažejo tudi meritve, ki so jih opravili gasilci. Plinovod na območju intervencije je zaprt. Poškodovanih je šest oseb. Dve osebi sta na jašku izvajali dela, štiri so bile v bližini. Odpeljani so bili v zdravstveno ustanovo. Evakuiranih je bilo 76 oseb v okoli 50 metrskem pasu na vsako stran ceste v dolžini 400 metrov. Cesta bo do nadaljnjega zaprta. Meritve se trenutno nadaljujejo še v smeri Predoselj. V kolikor bo potrebno, bo evakuacija stekla tudi na tem delu. Od Britofa v smeri Kranja pa meritve trenutno niso pokazale na prisotnost plina. Po prvih podatkih škoda na stanovanjskih objektih ni nastala. V intervenciji trenutno sodeluje 18 gasilcev GARS Kranj in PGD Britof, policisti, na kraju je civilna zaščita in drugi pristojni. Evakuirani stanovalci so trenutno pri sorodnikih in prijateljih.

Stanovalce Britofa, Milj in Predoselj pozivajo, naj do nadaljnjega NE uporabljajo odprtega ognja!

18.30

Evakuirani stanovalci so se zaceli vracati na domove. V vsakem objektu posebej gasilci preverjajo prisotnost plina in ce bo varno, bodo lahko ostali doma. Cesta od objekta PGD Britof do glavnega krizisca Britof-Predoslje
ostaja zaprta do nadaljnjega.

Obcani ne uporabljajte odprtega ognja, ce zaznate vonj po zemeljskemu plinu takoj poklicite na 112.

Eden od poškodovanih otrok že doma

Vseh šest poškodovanih v današnji eksploziji plina v Britofu pri Kranju so oskrbeli v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru (UKC), poroča STA. Kot je v večerni izjavi pojasnil dežurni travmatolog Marko Jug, so vsi zunaj življenjske nevarnosti in ne potrebujejo intenzivne terapije. Enega od otrok so tudi že odpustili v domačo oskrbo.

Poškodovani imajo opekline po izpostavljenih delih telesa. Pri tistih, ki ostajajo v bolnišnici, se trudijo, da te ne bi pustile dolgotrajnih posledic. Kot je povedal Jug, bodo po prvi obravnavi opeklin lahko po potrebi sledili tudi operativni posegi.

Zaradi varovanja osebnih podatkov podrobnejših pojasnil ni podal.

Zadnje novice

Sorodne vsebine