10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Eden zaspal za volanom, drugi pa je vozil pod vplivom kokaina

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami in eno danes. V Lescah sta bila v prometni nesreči udeležena kolesarka in voznica osebnega avtomobila, ki je kolesarki med vožnjo odvzela prednost.

 

Kolesar je bil udeležen tudi v prometni nesreči v Preddvoru, medtem ko sta v Retečah trčila voznik avtomobila in mopedist, ki je utrpel zlom, udarce in odrgnine. Okoliščine nesreče kažejo na krivdo voznika avtomobila za nesrečo in hude telesne poškodbe pri mopedistu.

Danes zjutraj pa so gorenjski prometni policisti obravnavali nesrečo voznika osebnega avtomobila s samoudeležbo na avtocesti pri Brezjah. Okoliščine kažejo, da je voznik pri vožnji proti Karavankam zaspal za volanom. Spremljanje dogajanja na cesti med vožnjo, pogledi levo, desno in nazaj, ter ustrezna zbranost, naspanost in spočitost, so samo nekateri nujni ključni dejavniki pri vozniku za varno udeležbo v prometu. Imejte jih za prioriteto, upoštevajte prometna pravila in vozite varno, svetuje policija.

Včeraj, okoli 17.40 ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Šišenski ulici v Ljubljani, v kateri sta bili udeleženi kolesarka in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker kolesarka ni upoštevala pravil prednosti in zapeljala pred voznico osebnega vozila, ki je trčila v njo. Kolesarka je padla po vozišču in je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom. V nesreči je utrpela lahke telesne poškodbe. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 9. uro je na kolesarski stezi ob Prešernovi cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče med dvema kolesarjema. Do nesreče je prišlo, ker je 36-letni kolesar, ki je vozil spredaj nenadoma spremenil smer vožnje, tega pa ni nakazal z roko. 75 letni kolesar, ki je vozil za njim je zato trčil v njega in padel po vozišču. V nesreči je udeleženec dobil lahke telesne poškodbe, povzročitelj ni bil poškodovan. 36-letnemu kolesarju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, nekaj okoli 23.50 je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči na avtocesti pri izvozu Bizovik. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila vozil z neprilagojeno hitrostjo in zaradi tega trčil v zadnji del tovornega vozila. Vozilo je začelo nato zanašati po vozišču, kjer se je prevrnilo na streho in obstalo na prehitevalnem pasu. Po do sedaj znanih podatkih je v nesreči voznik avtomobila dobil lahke telesne poškodbe. Policisti o okoliščinah nesreče še zbirajo podatke in bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj ob 11.55 so primorski policisti dobili obvestilo, da po avtocesti od Razdrtega proti Kopru divja bel golf, koprskih registrskih številk, ki uporablja svetlobne in zvočne signale. Policisti so vozilo ustavili pri Kastelcu. 41-letni voznik iz Kopra je napihal 0.50 mg alkohola v litru izdihanega zraka, sledil je hitri test na droge, ki je pokazal prisotnost kokaina, zato mu je bol odrejen strokovni pregled. Sledi ukrep glede na rezultate.

Ob 18.54 je bila zabeležena prometna nesreča v Pradah. 15-letni voznik neregistriranega mopeda se na križišču ni ustavil pred stop znakom in je izsilil prednost 53-letni voznici osebnega avtomobila ter trčil v avto. Mladoletniku sledi obdolžilni predlog. Moped so policisti na kraju zasegli in sicer zaradi suma, da je odtujen.

Ob 4.12 je padel motorist na cesti nad Piranom proti Fornačam. Peljal je po klancu navzdol in v levem ovinku sam zapeljal v desno izven vozišča ter trčil v ograjo na desni. Policisti so na kraju ugotovili, da sta bila na motorju sta bila dva. Eden od njiju, 40-letni domačin, je padel in se poškodoval (zlom goleni), drugi pa je pobegnil z motorjem s kraja pred prihodom policistov. Poškodovano motorno kolo so policisti našli v Piranu. 40-letniku je bil odrejen alkotest, ki ga ni mogel opraviti, za to je bil odrejen še strokovni pregled za alkohol, mamila in zdravila. Drugega motorista policisti še iščejo, sledi pa mu kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po čl. 323 KZ).

Operativno komunikacijski center pa je danes zjutraj napotil policiste na Partizansko cesto v Sežani, kjer je pri odcepu za terminal prišlo do prometne nesreče. Policisti so ugotovili, da je 59-letna voznica z okolice Sežane vozila osebni avtomobil od Fernetičev proti centru Sežane. Ko je pripeljala naprej od križišča za terminal, je iz za enkrat neznanega vzroka zapeljala na levo smerno vozišče in trčila v nasproti vozeče vozilo, ki ga je peljal 28-letni državljan BiH. Voznica se je po prvih podatkih huje poškodovala in je bila takoj odpeljana v SB Izola, prav tako je bil zaradi poškodb v predelu hrbtenice odpeljan z reševalnim vozilom v SB Izola tudi državljan BiH. Vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,00 mg/l, voznici pa je bil odrejen strokovni pregled, saj na kraju ni mogla opraviti preizkusa. Ukrep sledi po znani teži poškodb in rezultatu strokovnega pregleda.

Zadnje novice

Sorodne vsebine