20.1 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Dve novi drzni tatvini

Piše: C.R.

Policisti so bili včeraj obveščeni  o drznih tatvinah na območju Dobrove. V enem primeru je neznani storilec je na domu zamotili starejšo oškodovanko s pogovorom  o  izvedbi  gradbenih  del.  Drug  storilec  je  med tem iz hiše odtujili denar in lastnico oškodoval za nekaj deset evrov. V drugem primeru je  storilec  istega opisa zamotil starejšega oškodovanca, drug storilec pa je  vstopil  v  hišo,  vendar  ni  ničesar  odtujil,  tako da je ostalo pri poskusu.  

Opis  enega  izmed storilcev: star med 30 in 40 let, visok okoli 170  cm,  suh,  črnih  las, oblečen v črna oblačila in  črno kapo s šiltom. Policisti  glede  okoliščin  obeh  kaznivih  dejanj  nadaljujejo  z zbiranjem obvestil.

Na Policijski upravi Ljubljana opažajo pojav drznih tatvin iz stanovanjskih hiš,  ki  jih  storilci  izvršujejo  na  zelo  prefinjen  in pretkan način, oškodovance  pa  zavedejo  do  te  mere,  da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo,  da  so  bili  okradeni. Žrtve pa so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom  (bodisi  da  so  serviserji,  bodisi  da so prišli odkupit staro železo,  da  prihajajo  iz  elektro  službe  in si ogledujejo teren, kje bi postavili  nove  daljnovode,   da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih  tako  zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. Njihovo  odsotnost  takrat  izkoristijo  drugi  storilci in v času pogovora vstopijo  v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter  nakit. Storilci kraj nato zapustijo hišo, tisti ki pa je zamotil žrtev pa  se  vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z
vozilom in tako kraj tudi zapustijo.

Vir: PU Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine