-0.5 C
Ljubljana
petek, 28 januarja, 2022

Dvakrat nesreča na dolenjski avtocesti

V preteklih 24 je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 197 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 66 dogodkov, s področja javnega reda in miru 56 dogodkov in s področja prometne varnosti 65 dogodkov. Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 5 vlomov in 5 poškodovanj tuje stvari. S področja prometne varnosti so obravnavali 19 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli 4 vozila. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13-krat na javnem kraju in 5-krat v zasebnem prostoru.

 

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 5 vlomov. Neznanci so za Bežigradom vlomili v stanovanje in odtujili denar. V Šiški so iz kleti odtujili kolo, v Motniku so vlomili v priročno skladišče, od koder so odtujili 22 polnih jeklenk. Prav tako so neznanci na območju Ljubljane vlomili v dve vozili.

Včeraj okoli 11.40 je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči na dolenjski avtocesti. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja je znano, da so bila v nesreči udeležena tri vozila. Povzročil jo je voznik osebnega avtomobila VW passat, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnje vozilo Mercedes v koloni med predoroma Mali vrh in Debeli hrib. Vozilo je odbilo po trku naprej in trčilo v naslednje vozilo Citroen Berlingo pred njim.

Poškodovanih je bilo 11 oseb. V vozilu povzročitelja je bila ena potnica, v vozilu Mercedes so bile štiri osebe, v vozilu Citroen pa pet. Status poškodb še ni znan. Osebe so bile z reševalnimi vozili odpeljane v UKC Ljubljana. Po vseh zbranih obvestilih bo izveden ustrezen ukrep zoper povzročitelja.

V času ogleda je bil zaprt prehitevalni pas, promet je potekal po odstavnem in voznem pasu.

Včeraj okoli 9. ure je bila PU Ljubljana obveščena o nesreči pri delu, ki se je pripetila pri sečnji v gozdu na območju Cerknice. Pri delu se je huje poškodoval 30-letni delavec.

Danes nekaj pred 7. uro se je na dolenjski avtocesti v predoru Mali vrh pripetila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena štiri vozila (dve tovorni in dva osebna avtomobila). Ena oseba je utrpela lahke telesne poškodbe. Na odseku je nastal zastoj. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine