12 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

Dva poškodovana: eden pri požaru, drugi pri sečnji

Piše: C. R.

Včeraj, 30. marca nekaj minut po 15. uri, so bili policisti obveščeni o travniškem požaru v Idrijski Beli, kjer je zagorelo v okolici stanovanjskega objekta (Občina Idrija). 

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je približno 400 metrov stran od stanovanjske hiše v omenjenem naselju pogorel približno 1.500 kvadratnih metrov trave in podrasti, materialna škoda ni nastala. Na kraju so posredovali gasilci PGD Idrija in PGD Črni Vrh (20 gasilcev), ki so požar dokončno pogasili. Še pred njihovim prihodom je požar skušal pogasiti 44-letni  domačin, ki je pri gašenju utrpel poškodbe (opekline po različnih delih telesa). Predvidoma  lažje poškodovanega občana so kasneje oskrbeli reševalci NMP ZD Idrija, nato pa je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Idrija so o varnostnem dogodku obvestili pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici) in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih podali poročilo okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Včeraj, 30. marca popoldne, je bila Policija obveščena, da se je pri sečnji lesa v gozdu na Kobariškem poškodoval 56–letni delavec, zaposlen pri lokalnem podjetniku na območju upravne enote Tolmin. Po prvih zbranih podatkih je do delovne nezgode prišlo včeraj okoli 14. ure na hribu Mija (Občina Kobarid) med podiranjem drevesa. Ko je drevo padlo na tla, se je skotalilo, pri tem pa je delavca udarila veja in ga poškodovala; glede na sedanje ugotovitve je utrpel predvidoma lažjo telesno poškodbo (v predel kolka). Po nudeni pomoči v kobariški splošni ambulanti je bil poškodovanec napoten na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policija je poleg pravosodnih organov obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Policisti v zvezi z dogodkom še dodatno zbirajo obvestila.

Vir: Policijska uprava Idrija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine