24.7 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Dva pijana voznika povzročila prometno nesrečo

V soboto, nekaj pred 22. uro, so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o prometni nesreči v Trzinu. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik osebnega vozila, zaradi izsiljevanja prednosti v križišču trčil v osebno vozilo, ki ga je vozil 57-letni voznik.

 

57-letnik je v nesreči zadobil lahke telesne poškodbe. Oba udeleženca sta bila preizkušena z alkotestom, ki je pokazal, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola (0,88 mg/l). Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V petek, 12. 7. 2019 okoli 15.40 ure je v Goričanah prišlo do prometne nesreče, ker je voznik osebnega vozila pričel s prehitevanjem traktorja v trenutku, ko je voznica traktorja že zavijala in je pred tem spremembo smeri tudi pravilno nakazala. Voznica traktorja je v nesreči zadobila lahke telesne poškodbe. Oba sta bila preizkušena z alkotestom, ki je povzročitelju pokazal prisotnost alkohola v dovoljeni meji (0,09 mg/l).

Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine