5.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Dva dolgoprsteža v akciji – eden zamotil prodajalko, drugi sunil ročno uro

Včeraj,  okoli  20.  ure,  so  bili  policisti  obveščeni o drzni tatvini v prodajalni  v  centru  Ljubljane.  Ugotovljeno  je bilo, da sta dva neznana storilca  izkoristila  nepazljivost  prodajalke in ob predstavitvi odtujila ročno  uro.  Neznana  storilca sta trgovino zapustila in odšla neznano kam. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

 

Opis  neznancev:  moški,  starosti 20-25 let, visok 170 cm, drobne postave, nosil  usnjeno  rjavo  jakno. Drugi storilec: moški  starosti  okoli   50 let, močnejše postave, nosil temno usnjeno jakno.

V  Mostah  je  bilo  vlomljeno  v  stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 4.200 evrov. V istem delu Ljubljane je  bilo  vlomljeno tudi v  stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov. Na  območju  Bežigrada  je  bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je neznani  storilec  odtujil  motorno  žago. Nastalo je za okoli  2.500 evrov škode. Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v  gradbena   zabojnika, od koder je neznani storilec  odtujil računalniško opremo in orodje. Nastalo je za okoli  4.000 evrov škode. Prav tako na Viču je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je neznani storilec odtujil orodje. Nastalo je za okoli  500 evrov škode.

Zjutraj je policijo poklical lastnik nekaj čez desetletje starega clia iz okolice Orehovice pri Šentjerneju in prijavil, da so mu ponoči neznanci iz dvorišča odpeljali avto. Policisti so med preiskavanjem ugotovili, da so neznanci z njegovim avtom okoli polnoči na bencinskem servisu ob avtocesti proti Ljubljani natočili gorivo in iz kraja odpeljali, ne da bi plačali. Policisti so avto okoli poldneva našli v Ljubljani in ga vrnili lastniku

Popoldne so policisti opravili ogled vloma v hiši v Uršnih selih. Po prvih ugotovitvah so odnesli nekaj malega zlatnine in naredili škodo na vratih in oknih ter lastnikom naredili za okoli 700 evrov škode. V Družinski vasi pa so neznanci izkoristili krajšo odsotnost domačih v poznih popoldanskih in zgornjih večernih urah ter vlomili v hišo. Naredili so za okoli 1000 evrov škode.

Včeraj popoldan je bilo na Spodnjem Brniku vlomljeno v stanovanjsko hišo ter odtujen nakit in denar. Opozarjamo na varnost nepremičnin in lastnine med prihajajočimi prazniki. Izvajajte samozaščitne ukrepe za varovanje doma, ne objavljajte svoje odsotnosti na družbenih omrežjih, poskrbite, da bo videti, kot da je nekdo doma, imejte dobre odnose s sosedi in ustrezno poskrbite za lastnino. Večjih količin denarja in zlatnine ni varno hraniti doma.

Zadnje novice

Sorodne vsebine