8.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Dva avtomobila sta zaradi neprilagojene hitrosti končala v potoku; jutri se v šole in na ceste vračajo otroci

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih dveh dneh sprejel:

   –        14 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami;

   –        12 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 7 v zasebnem prostoru;

   –        s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in nasilje v družini.

   –        Zaradi nadaljevanja s kršitvijo sta bili v dveh dogodkih pridržani dve osebi.

   –        Policisti so v dveh primerih zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovna postopka.

Dogodki:

   –        Jeseniški policisti so v petek opoldan obravnavali poškodbo moškega. Tuja krivda je izključena. Poškodba je posledica padca zaradi zdravstvenih težav.

   –        Včeraj so jeseniški policisti obravnavali nesrečo pri delu. Moškega je lažje poškodovala jeklenica. Tuja krivda je izključena.

   –        Policisti so včeraj ponoči na območju Preddvora obravnavali požar v zasebnem prostoru. Zagorelo je na gospodinjskem aparatu. Nastala je manjša materialna škoda. Poškodovan ni bil nihče.

   –        Včeraj zvečer je zagorelo v zabojniku za smeti v Groharjevem naselju v Škofji Loki. Škoda ni nastala.

   –        Divjad je bilo v zadnjih dveh dneh zbita na Brniški cesti, Posavcu in na škofjeloški obvoznici pred predorom Sten. Vsakič je bila tema. Do trčenj na teh lokacijah je v preteklosti že prihajalo.

   –        Danes ponoči so policisti v Studorju in Bohinju obravnavali prometni nesreči s samoudeležbo po enega vozila. Obakrat sta povzročitelja s ceste zapeljala v reko oziroma potok, razlog pa je v neprilagojeni hitrosti vožnje. V nesrečah je nastala samo materialna škoda. Preizkus alkoholiziranosti bil pri obeh negativen (0,00 mg/l).

Opozorilo:

   –        Jutri se po dveh mesecih v šole in na ceste vračajo otroci. To pomeni več  otrok na šolskih poteh, ki se po daljšem obdobju znova vračajo v promet.  Otroci  so  v  prometu  nepredvidljivi,  zato moramo vozniki paziti  nanje.  Kar  se voznikov tiče je v zadnjem obdobju za območje Gorenjske  problematična zlasti hitrost in uporaba mobilnih telefonov za vožnjo, pojavi pa se lahko tudi običajna težava s parkiranjem pred šolani  in  vrtci  pri  oddajah  otrok.  Starši  pa z otroci obnovite prometna  pravila,  sprehodite  se  po  šolski  poti in jim bodite za vzgled. Otroci namreč ves čas spremljajo, kaj in kako počnete, ter od malih nog posnemajo vsa vaša ravnanja.

Promet. Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali dve prometni nesreči  s telesnimi poškodbami. Obakrat v petek. Dopoldan se je udeleženka lažje   poškodovala   pri   padcu  z  motornim  kolesom.  Padla  je  zaradi neprilagojene  hitrosti vožnje. Sredi popoldneva pa sta zaradi izsiljevanja prednosti  v  Lescah  udeleženca trčila z osebnima avtomobiloma. Tudi v tem primer gre po podatkih policije za lažje poškodbe pri udeležencih.

Kriminaliteta.  V  Lahovčah je bilo v petek ponoči iz ograjenega nadstreška odtujeno orodje. V soboto ponoči je bilo v Škofji Loki vlomljeno v poslovni prostor  in odtujen denar, na Spodnjem Plavžu na Jesenicah pa v trgovino. V Podnartu  pa so policisti obravnavali vlom v kletne prostore stanovanjskega objekta.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine