29.6 C
Ljubljana
torek, 22 junija, 2021

Drzni tatvini in vlomi; kradli denar in nakit

Včeraj dopoldan, okoli 10.15, so bili policisti obveščeni o drzni tatvini v Vnanjih goricah, kjer so neznanci s pretevezo, da bodo opravljali gradbena dela, zvabili oškodvanca (starejša občana) iz hiše, pri tem pa ju okradli. Do hiše so se pripeljali z osebnim voziom, sive barve.

 

Odtujili so denar in več kosov nakita. Opis neznanca, ki je govoril z oškodvancema: moški, čokate postave, visok od 160 do 170 cm, star 30-40 let, temnejše polti, govoril slovensko, oblečen v sive kavbojke in črno sivo kratko majico, obut v športne copate.

O še eni drzni tatvini smo bili obveščeni nekaj pred 13. uro v Mostah, na ulici Ob sotočju. Neznano žensko je pod pretvezo, da je maserka, oškodovanka (starejša občanka) spustila v stanovanje, pri tem pa jo je po vsej verjetnosti okradel drugi neznani storilec, ki je neopazno vstopil v notranjost.

Opis neznanke: ženska stara 50 do 60 let, 170 cm, srednje postave, krajših svetlih las, govorila slovensko z naglasom, oblečena v pisana oblačila.

Vlomi

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnvavali štiri vlome, v enem primeru je ostalo pri poskusu vloma v klet, v ostalih treh primerih so obravnvavali vlom v osebna vozila.

Zadnje novice

Sorodne vsebine