11.7 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Drzni tat se je tokrat izdajal za dostavljalca

Piše: C.R.

Včeraj so bili na policiji obveščeni, da je v sredo okoli 11. ure na območju Viča do stanovanjskega bloka starejše oškodovanke pristopil neznani moški, ki se je predstavil kot delavec dostavnega podjetja s pošiljko za prevzem.

Tako je zvabil oškodovanko in objekta v tem času pa preiskal prostore stanovanja , ter odtujil gotovino.  Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanega storilca in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Storilci  svoje načine izvrševanja prilagajajo in spreminjajo. Ker so žrtve običajno  starejši občani, ki so pogosto premalo previdni, apeliramo na vse družinske  člane  in  ostale  znance, da se z njimi o tovrstni problematiki pogovarjate  in  jih  na  nenavadne  obiskovalce večkrat opozorite. Občanom svetujemo,  naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore, svetujejo policisti.

Če  se  osebe  izdajajo  za  serviserje,  izvajalce  raznih  del  ipd., jim svetujemo,  naj  vedno  zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni  nalog.  Ob  tem  naj  bodo  pozorni  tudi  na  videz oseb (njihova oblačila,  govor,  morebitne  posebnosti)  in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če  kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo,   da  takoj  obvestijo  policijo  na  št.  113  ali  najbližjo policijsko  postajo.  Prav  tako  naj  pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih  oseb  in  vozil  in  se  jim  njihovo  vedenje ali zadrževanje na določenem  kraju  zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo  ostati  anonimni,  pa  lahko  pokličejo  tudi  na anonimno številko policije 080 1200.

Vir: PU Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine