17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Drzni tat na Goriškem iz športne vreče odvzel denarnico z vsebino; odprta nova kontrola točka

Včeraj, 14. maja v večernih urah, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o drzni tatvini v Novi Gorici.

Z zbiranjem obvestil so policisti PP Nova Gorica ugotovili, da je neznani storilec okoli 20.30 ure prišel v mestni park »Borov gozdiček« in izkoristil trenutno odsotnost in nepozornost oškodovanke in s klopce odvzel nosilno športno vrečo z vsebino (v njej je oškodovanka imela denarnico z osebnimi dokumenti, bančno kartico in gotovino). Nepridiprav je kasneje omenjeno torbico oz. vrečo odložil pri poslovnem objektu v Kidričevi ulici. Po dejanju je storilec omenjeni kraj zapustil in odtujeno denarnico z vsebino odnesel neznano kam. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave tatvine na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Ajdovskem skušali vlomiti v ladijska zabojnika

Danes,  15.  maja  nekaj  po  8.  uri zjutraj, je bila policija obveščena o poskusu  vloma  v  ladijska  kontejnerja  na območju Ajdovščine (Mirce). Po prvih  zbranih podatkih je neznanec tekom noči odstranil obešanki na vratih dveh zabojnikov, vendar iz njih ni ničesar odtujil. Policisti PP Ajdovščina bodo  v  zvezi  z  omenjenim  kaznivim  dejanjem glede na zbrane ugotovitve ustrezno ukrepali.

Ponovno odprta kontrolna točka Jurij – Langegg

Danes se ob 16. uri ponovno odpira kontrolna točka Jurij – Langegg, ki bo odslej odprta med 5. in 8. ter 16. in 19. uro. Državno mejo lahko na tej točki prestopijo le dnevni delovni migranti in dvolastniki ter najemniki zemljišč v obmejnem območju na podlagi potrdila delodajalca oziroma izpiska iz zemljiške knjige ali najemne pogodbe ter osebe, ki bi želele obiskati ožje družinske člane.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica in PU Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine