3.5 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

Drzne tatvine za kar 2600 evrov

Piše: C. R.

Policisti so bili obveščeni o dveh drznih tatvinah, ki sta bili izvršeni včeraj okoli 9. ure na območju Hrastnika in okoli 12. ure na območju Šentvida pri Stični.

Neznani storilec je na domu zamotil oškodovanca s pogovorom o opravljanju del na parceli. Drugi storilec pa je med tem iz hiš odtujil denar in nakit. Skupna materialna škoda znaša okoli 2600 evrov. V obeh primerih so storilci uporabljali svetlejši večji avto. Opis storilca: moški, star med 30 in 40 let, visok okoli 170 cm, suhe postave, kratkih temnih las, oblečen v majico s kratkimi rokavi. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Občanom policija svetuje, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo, s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in registrsko številko vozila).

V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestijo policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine