9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Drzne tatvine, vlomi in še rop – za enega od oškodovancev se je srečanje z vlomilci skoraj končalo tragično!

Piše: C. R.

Iz Policijske uprave Ljubljana poročajo o več primerih drznih in roparskih tatvin ta konec tedna. Ker je v enem primeru storilce zalotil lastnik, je prišlo do dogodka, v katerem je bil lastnik le lažje poškodovan, a lahko bi se končalo tragično.

V soboto okoli 11.30 so bili policisti obveščeni, da je v Šiški oškodovanec zalotil dva  neznanca,  ki  sta vlomila v njegov kombi in mu ukradla orodje. Ko sta neznanca  opazila  lastnika,  ki  se jima približuje sta pobegnila v osebno vozilo, ter se s kraja odpeljala pri tem pa skoraj povozila oškodovanca, ki je  želel  vozilo  ustaviti. Odtujila sta ročno orodje in  s tem povzročila okoli  500  evrov  škode.  Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis  vozila:  osebno  vozilo  znamke  Renault scenic, starejši model, sive barve, nameščene je imel različne registrske tablice ljubljanskega območja.

V  soboto  okoli  22.30, so na območju Viča do oškodovanca pristopili trije neznani  moški,  ki  so  ga pretepli, nato pa mu odvzeli mobilni telefon in denar,  ter  s kraja zbežali. V dogodku je bil oškodovanec lažje poškodovan in  oškodovan  za  okoli  200  evrov.  Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil  in  bodo  o  vseh  ugotovljenih  okoliščinah  obveščali pristojno državno tožilstvo.

V  petek  smo  bili  obveščeni,  da je na območju Most med 12. in 14.30 uro neznani  storilec  pristopil  do dveh odklenjenih stanovanj v stanovanjskem bloku. Storilec je odklenjeno stanovanje izkoristil, ter vstopil in odtujil torbico  z  vsebino  in  denarnico.  Skupno je povzročil za okoli 250 evrov škode.  V  obeh  primerih  so  se  v  času  tatvine  stanovalci  nahajali v stanovanju, vendar storilca niso opazili.

Do  istovrstne  tatvine  je prišlo nekaj pred 11. uro, prav tako na območju Most.  Oškodovancu,  ki se je nahajal v stanovanju je neznani storilec tako odtujil  torbo  z  vsebino  in ga oškodoval za okoli 700 evrov. Policisti v vseh   primerih  še  nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil  in  bodo  o  vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

V  petek  okoli 13. ure je na območju Grosuplja neznani moški pristopil do hiše oškodovanke,  se predstavil kot delavec cestnega podjetja in zamotil, ter  od  vhodnih  vrat  zvabil  oškodovanko.  V  tem  času je drugi neznani storilec  vstopil v hišo in odtujil gotovino. S kraja sta se nato odpeljala z  osebnim  vozilom  bele  oziroma svetle barve. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem  obvestil  in  bodo  o  vseh  ugotovljenih  okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: mlajši moški, manjše postave, oblečen v temnejše kavbojke

Zadnje novice

Sorodne vsebine