4.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Drzne tatvine: pazite na svoje premoženje!

Kranjski kriminalisti so včeraj sprejeli prijavo drzne tatvine iz stanovanjske hiše, ki se je zgodila že konec avgusta. Takrat so se tri neznane osebe starejši oškodovanki predstavili kot delavci telekomunikacijskega podjetja in ji natvezili, da bodo na tem delu v zemljo polagali kable, zato bi si z njo ogledali meje parcel.

Enemu od storilcev je s tem uspelo pritegniti pozornost nase, druga dva pa medtem vstopila v hišo, jo pregledala in odtujila nekaj denarja.

Tržiški policisti pa so na podlagi prijave občana včeraj v Žiganji vasi ustavili in kontrolirali osebni avtomobil ter dve osebi, ki sta si sumljivo ogledovali stanovanjske hiše in v prodajo brez računov ponujali različno blago. Policisti v kontroli niso ugotovili nezakonitosti iz pristojnosti policije, so pa v vozilu našli več predmetov, ki so bili domnevno premet prodaje. Postopek so prevzeli uslužbenci finančne uprave.

Drzne tatvine običajno izvršuje več storilcev, lahko pa tudi en sam, pri čemer je ključen element odvračanje pozornosti stran od lastnine in ustvarjanje okoliščin, ki omogočijo neopazno izvršitev tatvine. Storilci se najpogosteje izgovarjajo, da so predstavniki prepoznavnih podjetij in bi pri njih »samo nekaj preverili« ali pa v prodajo od vrat do vrat ponujajo različne stvari, usluge oziroma sprašujejo za pot, zbirajo prispevke itd.
Storilci običajno iščejo denar in zlatnino. Nepoznane ljudi in svoje premoženje zato imejte stalno pod nadzorom!

Zadnje novice

Sorodne vsebine