9.5 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Drzna tatvina: zaradi »prazne pnevmatike« ostal brez torbice z denarjem

Včeraj okoli 14. ure smo bili obveščeni o tatvini denarja na parkirišču ene izmed trgovin na Celovški cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je neznani moški pristopil do oškodovanca in ga zamotil s tem, da ima na vozilu prazno pnevmatiko. V tem času mu je iz vozila odtujil torbico z gotovino. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

 

Opis neznanca:   moški star med 40 in 45 let, visok od 170 do 180 cm, suhe postave, oblečen v temna oblačila, kratkih las temne barve

Policiste PP Krško je nekaj po 13. uri na pomoč poklical starejši oškodovanec, katerega naj bi pred trgovskim centrom v Krškem oropali neznanci in pobegnili. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj in policisti so na podlagi opisa med begom izsledili in prijeli 20-letnika in dva mladoletnika. Ugotovili so, da storilci s pogovorom zamotili osumljenca, ki je sedel v svoj avtomobil, eden izmed njih pa je odprl vrata vozila, iz predala vzel denarnico in odtujil denar. Del ukradenega denarja so policisti mladoletnikoma zasegli, našli pa so tudi preostanek denarja, ki so ga odvrgli med begom. Denar so oškodovancu vrnili, zoper trojico pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V Šiški je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je neznani storilec odtujil cigarete. Nastalo za več tisoč evrov škode. Na Viču je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je neznani storilec odtujil cigarete. Nastalo za okoli 200 evrov škode. Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 1.600 evrov škode.

V naselju Gradnik na območju Črnomlja je neznanec iz odklenjene garaže stanovanjske hiše odtujil motoristično opremo in suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za 3000 evrov. Pri naselju Podbočje na območju PP Krško je nekdo s travnika odtujil neregistrirano traktorsko prikolico in lastnika oškodoval za 3000 evrov. V Velikem Gabru je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in poskušal vlomiti v dve stanovanjski hišo. V hiši ni uspel priti, z naviranjem vrat in oken pa je povzročil za okoli 2800 evrov škode.

Med 18. in 20. uro je v naselju Prilipe na območju Brežic nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil nakit. V času vloma so bili stanovalci odsotni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine