-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

Drzna tatvina se je prelevila v rop!

Piše: C.R.

Včeraj, okoli 13. ure je na območju Želimelj do hiše starejše oškodovanke pristopil neznani moški, ki se je predstavil kot delavec gradbenega podjetja in ponujal dela na objektu.

S pogovorom je zamotil oškodovanko in jo odpeljal stran od objekta, drug storilec pa je med tem preiskal prostore, ter odtujil gotovino. Ko je oškodovanka posumila v sumljivo početje je želela oditi nazaj v hišo, kar pa ji je fizično preprečil prvi storilec. Ko je drugi storilec izstopil iz objekta sta s kraja sta nato odšla z osebnim vozilom temne barve. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem
obvestil za izsleditev neznanih storilcev in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: mlajši moški, srednje velikosti.

To pa ni edini primer drzne tatvine, ki so ga obravnavali sinoči.  Včeraj okoli 12. ure je na območju Viča do hiše starejše oškodovanke pristopil neznani moški, ki se je predstavil kot delavec elektro podjetja, ki bo izvajal dela na objektu. S pogovorom je zamotil oškodovanko, drug storilec pa je med tem preiskal prostore, ter odtujil gotovino. S kraja sta nato odšla z osebnim vozilom črne barve. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanih storilcev in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: mlajši moški, suhe in višje postave, oblečen je bil v temno jakno in modre hlače.

“Policisti  pogosto  obravnavamo  drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci  izvršujejo  na  zelo  prefinjen  in pretkan način, oškodovance pa zavedejo  do  te  mere,  da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili  okradeni.  Ker  so  ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo  previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo, v tem primeru je bil izgovor razkuževanje stanovanja.
Občanom  svetujemo,  naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če  se  osebe  izdajajo  za  serviserje,  izvajalce  raznih  del  ipd., jim svetujemo,  naj  vedno  zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico al delovni  nalog.  Ob  tem  naj  bodo  pozorni  tudi  na  videz oseb (njihova oblačila,  govor,  morebitne  posebnosti)  in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila)”

Če  kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da  takoj  obvestijo  policijo  na  št. 113  ali najbližjo policijsko postajo. Prav  tako  naj  pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih  oseb  in  vozil  in  se  jim  njihovo  vedenje ali zadrževanje na določenem  kraju  zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo  ostati  anonimni,  pa  lahko  pokličejo  tudi  na anonimno številko policije 080 1200.

 

Vir: PU Ljubljana

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine