17 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Drzna tatvina na Gorenjskem, tat je bil navidezen prodajalec kuhinjskih krp!

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel tri obvestila o prometnih nesrečah, dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter tri v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanjih tatvina.

Kranjski policisti so bili včeraj obveščani o drzni tatvini iz stanovanjske hiše v Cerkljah na Gorenjskem. Tatvina je bila sicer izvršena že dan prej, torej v ponedeljek med peto in šesto uro popoldan, izvršil pa jo je moški, ki se je krajanu na domu predstavil kot prodajalec kuhinjskih krp. Oškodovanec ga je spustil v hišo, storilec pa mu je med prepričevanjem k nakupu stvari iz denarnice neopazno odtujil 50 evrov denarja.

V stanovanja in hiše ne spuščajte ljudi, ki jih ne poznate, pogovor pa raje opravite pred vrati. Ko se pri vas pojavijo nepoznani ljudje, ki vam nekaj ponujajo, vsiljujejo, prodajajo, prosijo itd., bodite pozorni tudi na okolico, ker ni nujno, da je storilec sam. Lahko jih je več in ko nekdo govori z vami, drugi iščejo odprta okna ali vrata, da bi vstopili v hišo in izvršili tatvino.

Zadnje novice

Sorodne vsebine