4.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 18 oktobra, 2021

Drzna tatvina bazena s kovinskim ogrodjem

Piše: C. R.

Včeraj, 15. julija zvečer, so policisti v Ajdovščini ustavili voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je imel v organizmu 0.38 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Kršitelju je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Včeraj, 15. julija ob 19.00 uri, so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v glavnem križišču v naselju Spodnja Idrija (Občina Idrija), kjer je osebno vozilo zbilo mlajšega kolesarja (otrok). Slednji se je peljal s kolesom po klancu navzdol po Šolski ulici proti križišču s Slovensko cesto (glavna cesta II. reda št. 102), kjer je s prometnim znakom »Ustavi« in prekinjeno široko prečno črto označena prednostna cesta. V omenjenem križišču je zapeljal naravnost in pri tem ni pustil mimo vseh vozil, ki so vozila po prednostni (glavni) cesti. Takrat je z njegove leve strani (iz Idrije) pravilno pripeljala voznica osebnega avtomobila, ki je vozila naravnost v smeri naselja Travnik, in mlajšega kolesarja zadela s prednjim delom vozila. Po trčenju se je voznica takoj ustavila ob desnem robu vozišča, otroku so na kraju pomoč nudili bližnji občani. Zatem so na kraj poleg policistov PP Idrija in PPP Nova Gorica posredovali tudi gasilci PGD Idrija in reševalci NMP ZD Idrija, ki so mlajšemu kolesarju nudili prvo pomoč. Zatem so ga reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Ljubljanski klinični center, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel predvidoma lahke telesne poškodbe. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev prometne nezgode podali ustrezen ukrep.

Danes, 16. julija zjutraj, je bila Policija obveščena o tatvini bazena s kovinskim ogrodjem znamke Intex (za 16 tisoč litrov vode), pokrivalom, lestvijo in filtrom na eni od parcel ob hitri cesti med naseljem  Črniče in Batujami. Ajdovski policisti primer tatvine še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine