9.6 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Državljanki Bolgarije spet kradli v centru Ljubljane

15.10.2019 so policisti Policijske postaje Ljubljana Center odvzeli prostost državljankama Bolgarije zaradi utemeljenih razlogov za sum, da sta v sostorilstvu izvršili tri kazniva dejanja velike tatvine.

 

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta, 14. in 15.10.2019, v eni izmed trgovin v centru mesta Ljubljane odtujili tri denarnice in si s tem pridobili protipravno premoženjsko korist v skupnem znesku 966 evrov. S kazensko ovadbo sta bili privedeni v takojšnji postopek k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju odredil pripor. V preteklosti sta bili že večkrat obravnavani za premoženjska kazniva dejanja na območju drugih evropskih držav.

Prav tako so istega dne odvzeli prostost mladoletnici zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je izvršila kaznivi dejanji tatvine. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 11.10.2019 in 14.10.2019 v dveh gostinskih lokalih v centru mesta Ljubljane odtujila tri denarnice in si s tem pridobila protipravno premoženjsko korist v skupnem znesku 750 evrov. S kazensko ovadbo je bila privedena v takojšnji postopek k preiskovalnemu sodniku. Omenjena je bila v preteklosti že večkrat obravnavana za premoženjska kazniva dejanja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine