19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Državljana Srbije in BiH v Mariboru z vlomilskim orodjem vlomila v optiko

V sredo, 3. 4. 2019, ob 0.19 sta 39-letni državljan Srbije in 47-letni državljan BiH, s posebej prirejenim-profesionalnim vlomilskim orodjem zlomila cilindrični vložek ključavnice ene od optik v Mariboru in tako vlomila vanjo.

 

Njuno početje je opazil en od bližnjih sosedov in o tem takoj obvestil policijo. Na podlagi njegove informacije so policisti oba osumljenca prijeli na kraju dejanja, tako da jima tatvine ni uspelo dokončati. Oba so pridržali. V času pridržanja so kriminalisti opravili hišne preiskave v objektih, ki sta si jih med bivanjem v Mariboru najela oba osumljenca, in preiskavo osebnega avtomobila, ki sta ga uporabljala. Ob tem so zasegli  pomembne dokaze za kazenski postopek in več profesionalnega vlomilskega orodja. Prav tako so ugotovili, da sta osumljenca načrtovala še več tovrstnih vlomnih tatvin v prodajalne-optike, na območju celotne države. Včeraj, ob 18.00 so oba, skupaj s kazensko ovadbo, privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru. Po zaslišanju je preiskovalna sodnica zoper oba odredila pripor.

Včeraj, okoli 19.45 uri je 56-letni domačin v Sodincih, s kmetijskim traktorjem, na svoji njivi obdeloval zemljo. Med delom se mu je v predelu motorja traktorja, pri zaganjaču, pričelo kaditi, kmalu zatem pa je izbruhnil požar. Voznik je skušal z dvema gasilnima aparatoma požar pogasiti, vendar mu to ni uspelo. Traktor je nato zgorel v celoti.  Materialna škoda znaša okoli 15.000 evrov. Policisti bodo o svojih ugotovitvah s poročilom obvestili pristojno tožilstvo.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine