6.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Dogajanje na območju PU Ljubljana predvsem v znamenju prometnih nesreč

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 293  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  58 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  74  dogodkov  in  s področja prometne varnosti 109 dogodkov.

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali 16 tatvin, 5 vlomov  (v  enem  primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere  poškodovanja tuje  stvari.  Prav  tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  33  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  9  nesreč  z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri  je  umrl  otrok,  o  čemer  smo  poročali  v  petek. Stanje voznice udeležene  v  slednji  nesreči je sedaj stabilno, policisti pa o nesreči še zbirajo  obvestila.  Večkratnima  kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 17 krat na javnem kraju in 13 krat v zasebnem prostoru.

Med  25.  9.  2020,  od  6.  ure  in  27.  9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Cerknice  in  Ljubljane  izsledili  in  prijeli  3 tujce (državljane Afganistana   in   Maroka),  ki  so  nezakonito  prestopili  državno  mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi

V  okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Grosuplju so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili akumulator in gorivo. Podjetje je oškodovano za okoli 200 evrov.

V  centru Ljubljane so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 4.000 evrov škode.

Na  Viču  je bilo vlomljeno v gradbena kontejnerja od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 5.000 evrov škode.

Prometne nesreče

V  petek,  okoli  16.  ure   se  je na cesti med Litijo in Zagorjem ob Savi zgodila  prometna  nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila.  Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljala s ceste in trčila v odbojno ograjo in nato še v betonski zid. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

V  petek,  okoli 14.30  se je v Komendi  zgodila prometna nesreča, v kateri je  bil  samoudeležen voznik tovornega vozila za prevoz betona. Do prometne nesreče  je  prišlo,  ker  je voznik zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljala s ceste, kjer se je vozilo prevrnilo na bok. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V  petek,  nekaj  pred  21.  uro  se  je  na parkirišču ob Celovški cesti v Ljubljani  zgodila  prometna  nesreča,  v  kateri sta bila udeležena voznik osebnega  vozila  in  kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri  vključevanju v promet odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

V  petek,  okoli.  20.  ure  se  je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška.  Do  prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost peški na  prehodu  za  pešce.  Pri  tem  se  je  peška lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

V  petek,  okoli.  14.  ure  se  je v Grosuplju zgodila prometna nesreča, v kateri  sta  bila  udeležena  voznik  osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri  tem  se  je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

V  petek  ,  nekaj  pred  9.30  smo  bili  obveščeni  o prometni nesreči na Kongresnem  trgu.  Ugotovljeno  je  bilo, da je kolesar vozil po Kongresnem trgu  proti  Wolfovi ulici, pri tem pa je izsili prednost pravilno vozečemu vozniku  kombiniranega vozila. Po trčenju je kolesar padel po tleh in se po do  sedaj  znanih  podatkih  lažje  poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Kolesarju je bil izdan plačilni nalog.

V  petek, okoli 7.30 se na kamniški obvoznici pri bencinskem servisu Perovo zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki štirih osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica, ki je vozila iz smeri Duplice,  zaradi  neprilagojene  hitrosti  trčila  v zadnje vozilo v koloni vozil,  ki  so  se  ustavili  zaradi razmer v prometu. Vozilo udeleženke je odbilo še v vozilo voznice pred njo, enako pa je slednje vozilo odbilo še v vozilo  voznika pred njim. Pri so se lažje poškodovali povzročiteljica, dve izmed udeleženih voznic in  potnica v vozilu udeleženke. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine