15.5 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Divje novoletno praznovanje v bližini Novega mesta: Romi gangstersko streljali v romskem naselju Žabjek in skoraj ubili 11-letno deklico

Najbolj burno je praznovanje zadnjega dne leta 2019 potekalo na območju Novega mesta. Kot smo že poročali, je prišlo tudi do streljanja. Po pisanju lokalnih medijev in odzivov posameznikov na socialnih omrežjih so v romskem naselju Žabjek streljali s kalašnikovimi. Streljanje je bilo zelo nevarno, saj so nekateri naboji prileteli v sosednje hiše zraven romskega naselja Žabjek. Na socialnih omrežjih so se pojavile slike osumljencev. Na novomeško policijo smo poslali vprašanja, kako mislijo ukrepati proti osumljencem.

V božično-novoletnem obdobju smo velikokrat priča pokanju petard in spuščanju raket. V veliki nevarnosti pa so bili prebivalci v okolici romskega naselja Žabjek, kjer so v slogu filmskih gangsterjev streljali v zrak z avtomatskimi puškami kalašniki. Žal so naboji leteli na vse strani in zadeli eno izmed hiš v bližini. Zaradi streljanja in suma povzročitve splošne nevarnosti obravnavajo 31-letnika iz okolice Novega mesta in 38-letnika iz okolice Metlike.

Zgodbo romskega streljanja z ilegalnim orožjem je predstavil bralec, ki je o tem obvestil nekatere slovenske medije. Po njegovih besedah je poklical na telefonsko številko 113 in povedal, da v bližnjem romskem naselju Žabjek streljajo z avtomatskim orožjem. Po njegovih besedah je šlo za M70/ kalašnikov, ki ima zelo prepoznaven zvok. Policisti so se odpravili na kraj dogodka, a menda zaradi teme niso našli tulcev.

Nakar je nekaj priletelo na streho, se odbilo v pločevino in obstalo nekje. Takoj nam je bilo jasno, da gre za izstrelek. Prav lahko bi priletel v koga od nas, v hčerko, ki je stara 11 let, ki je stala centimetre stran od mesta, kjer se je odbil izstrelek. Kaj, če bi kdo obležal, ranjen ali celo mrtev, kdo bi odgovarjal?” je zaskrbljeni bralec povedal za spletno stran 24ur. Neimenovani bralec je pojasnil, da se vsako leto odvija enaka zgodba ter se samo čaka, kdaj se bo zgodila nova tragedija.

Omenjeni bralec pa je povedal, da postaja romsko naselje Žabjek nevarno za vse. Tudi policija se raje izogiba intervencijam na tem področju. “Nihče si ne upa peš mimo romskega naselja, niti se ustaviti z avtomobilom. Otroci mečejo kamne v mimo vozeče avtomobile, bili so primeri, ko so na avtomobile tudi streljali,” zaskrbljeno zaključuje svoje misli neimenovani bralec.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine