4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Divjaki na avtocesti: policija jih je ujela, še preden bi utegnili povzročiti hudo nesrečo

Piše: Škandal24

Mariborski prometni policisti so v petek na podravski in pomurski avtocesti ob nadzoru cestnega prometa z video-nadzornim sistemom Provida 2000 ustavili voznika, ki sta največjo dovoljeno hitrost prekoračila za 80 oziroma 87 kilometrov na uro, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti so na avtocesti med Slivnico in Gruškovjem, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro, okoli 8.40 ugotovili, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila vozil s povprečno hitrostjo 210 kilometrov na uro, kar je za kar 80 kilometrov na uro več od največje dovoljene hitrosti vožnje na avtocesti.

Predpisana globa za prekršek je 1200 evrov in devet kazenskih točk. Slovenski državljan s prebivališčem v Avstriji je polovični znesek izrečene globe plačal takoj na kraju prekrška.

Istega dne okoli 13.30 pa so na avtocesti med Pernico in Cerkvenjakom, kjer je hitrost omejena na 110 kilometrov na uro, ustavili 37-letnega voznik osebnega avtomobila iz okolice Murske Sobote, ki je vozil s povprečno hitrostjo 197 kilometrov na uro ter tako največjo dovoljeno hitrost na tem delu pomurske avtoceste prekoračil za 87 kilometrov na uro. Izdali so mu plačilni nalog.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine