23.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Čutila trčenje, vendar je s kraja nesreče vseeno odpeljala

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel šest obvestil o prometnih nesrečah, po eno prijavo o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Pobegnila s kraja

Kranjski policisti so včeraj sredi popoldneva obravnavali prijavo povzročitve prometne nesreče na parkirnem prostoru s pobegom povzročiteljice s kraja. Policisti so vozilo našli, zaradi povzročitve nesreče pa so obravnavali voznico, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,45 mg/l oziroma promil alkohola. Voznica je policistom povedla, da je »čutila« trčenje, vendar je s kraja vseeno odpeljala. Za nameček je v vozilu takrat z šole peljala tudi otroka. Voznica ni otrokova mati, ji je pa ta po seznanitvi z nesrečo na veliko presenečenje policistov stopila v bran. To je ena tistih situacih, ko si rečeš:”Kaj, a sem prav slišal?” Nesprejemljivo!

“Opozarjamo, da alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in drugi simptomi, ki v prometu konkretno pomenijo izzivanje nevarnosti,” opozarjajo policisti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine