13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Črnomaljski policisti uspešno preiskali drzno tatvino – trojica oropala 92-letnika

Piše: C. R.

Policisti  PP  Črnomelj so bili 12. maja dopoldne obveščeni, da so neznanci v Črnomlju oropali 92-letnega  moškega. Takoj so pričeli z intenzivno preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca.

Zbrali so obvestila in ugotovili, da je oškodovanec v bančni ustanovi opravil dvig gotovine v višini več kot 10.000 evrov. Ena izmed osumljenk se je v tem času prav tako nahajala na banki, kjer je opazila, da je oškodovanec prejel denar, potem pa ga počakala pred banko in ga spremljala oziroma  hodila za njim, dogodek opisujejo v PU Novo mesto.

Osumljenka je nato po telefonu obvestila dva sostorilca in kasneje so vsi trije izmenično spremljali oškodovanca, ki je imel opravke še v več ustanovah. Ko se je 92-letnik peš odpravil proti domu, mu je eden izmed osumljence iz rok iztrgal vrečko z dokumenti in denarnico z denarjem ter pobegnil.

»Na podlagi ugotovitev iz preiskave so policisti PP Črnomelj pridobili odredbo sodišča in na naslovu  bivanja treh osumljencev v naselju Lokve opravili hišne preiskave. Našli in zasegli so mobilne telefone in manjšo količino prepovedane droge. Zoper trojico bodo po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo,« dodajajo v PU Novo mesto.

Ob tem občane opozarjajo na previdnost pri dvigovanju gotovine na bankomatih ali v bančnih poslovalnicah: »Pozorni naj bodo na sumljive osebe, ki jih opazujejo in  spremljajo. Z zaposlenimi na banki naj se skušajo dogovoriti, da dvig opravijo v prostoru, kjer je zagotovljena zasebnost, predvsem pa naj večjih količin denarja ne prenašajo naokrog. Če je le možno, naj predvsem starejše  pri teh opravilih spremlja nekdo od svojcev ali oseb, ki jim zaupajo.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine