13.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

Črna kronika v zadnjih 24 urah; prometna nesreča s smrtnim izidom

V soboto, 14. aprila, ob 17.25 se je v naselju Logaršče zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 77-letnik iz občine Tolmin, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Kmetijski traktor s priklopnikom je iz smeri Klavž proti Ponikvam vozil 51-letni voznik. Med vožnjo je na priklopnem drogu, ob prednji stranici prikolice, stal 77-letnik. Med vožnjo je padel na vozišče, kolo priklopnika pa je zapeljalo čezenj. Reševalci nujne medicinske pomoči so poškodovanemu na kraju nudili prvo pomoč, nato pa je bil s helikopterjem odpeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je zaradi hudih poškodb umrl.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali skupno 87 prometnih nesreč, od tega se je 15 nesreč končalo z lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 97 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 75-krat posredovali na javnih krajih in 22-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so šest kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli sedem vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 36 tatvin, tri drzne tatvine, 17 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesnih poškodb, dve grožnji, eno nasilje v družini in eno kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine