22.7 C
Ljubljana
torek, 9 avgusta, 2022

Čisto vse narobe – neregistriran avto, brez izpita in še pod vplivom maliganov!

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel devet obvestil o prometnih nesrečah, po dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

 

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V Kranju sta zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčili dve vozili. Po podatkih policije je lažje telesne poškodbe utrpel udeleženec   nesreče, povzročitelj pa ni bil poškodovan. Proti njemu policisti zaradi povzročitve nesreče vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so popoldan iz prometa izločili tudi voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja, z neregistriranim osebnim avtomobilom in pod vplivom alkohola (0,68 mg/l). Vozilo so zasegli in vodijo postopek.

Razmere na cestah so zahtevne in sovpadajo z nizkimi temperaturami. So spolzke, ponekod lahko tudi poledenele ali zasnežene. Nevarno je lahko tudi na gozdnih cestah in vlakah. Udeležence zato opozarjamo na uporabo vozil z zimsko opremo in previdno vožnjo predvsem s poudarkom na ustrezni hitrosti, varnostni razdalji in rabi varnostnih pasov. Izogibajte se prehitevanjem in rabi telefonov med vožnjo. Vozite trezni. Pred vožnjo očistite vozila.

Stekla morajo biti čista zunaj in znotraj. Če so stekla zarosena, počakajte, da se odrosijo in se šele potem odpeljite.

Na Planini v Kranju je bilo včeraj ponoči vlomljeno v osebni avtomobil, danes pa so kranjski policisti obravnavali vlom v trgovino.

Radovljiški policisti so danes zjutraj obravnavali požar na stanovanjskem objektu. Zagorelo je v dnevnem prostoru. Po prvih podatkih je požar povzročil prižgan kalorifer. Dve osebi sta bili zaradi vdihavanje dima preventivno odpeljani v zdravstveno ustanovo. Po prvih podatkih je nastalo za nekaj tisoč evrov materialne škode. Ne pozabite na požarno varnost, opozarjajo gorenjski policisti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine