-1.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Čez dan je popival, nato pa za volan

Piše: C. R.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 25. oktobra zvečer na območju Nove Gorice ustavili 36–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti.

Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali psihoaktivnih zdravil vozniki ne ogrožajo samo svojega zdravja in življenja, ampak lahko z nepremišljenim ravnanjem trajno zaznamujejo svoje ali življenje drugih udeležencev v cestnem prometu! V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot, itd.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine