8.2 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Cerkev na Slovenskem ovita v črnino: v prometni nesreči izgubil življenje mlad duhovnik

»28. avgusta, na god sv. Avguština, je v tragični prometni nesreči nepričakovano in nenadoma umrl in odšel naproti svojemu Odrešeniku naš sobrat duhovnik salezijanec MATILD DOMIĆ SDB (35). V molitev priporočam njegovo družino, ki jo je tragični dogodek močno pretresel (oče Josip, mati Klara, brat Merlin z družino). Skupnosti vabim, da se kak večer zberejo k skupni molitvi rožnega venca po tem namenu in za pokoj duše preminulega sobrata,« je danes sporočil salezijanski provincialni inšpektor Marko Košnik.

 

Matild Josip Domić je po starših hrvaškega porekla, izhajajo namreč iz župnije Gunja, čeprav je bil sam rojen v Sloveniji. Družina se je večkrat selila. Po končani osnovni šoli v Šmartnem pri Litiji se je vpisal na salezijansko gimnazijo v Želimljah, takrat se je njegova družina tudi dokončno preselila v nov dom nedaleč od Želimelj (Pijava Gorica). Po maturi se je najprej vpisal na pravno fakulteto, a je nato študij prava opustil in začel s pripravo na duhovništvo. Vstopil je v salezijansko družbo, noviciat in vzgojno prakso je opravil v Italiji, teologijo pa je študiral v Ljubljani. Ob koncu študija je bil eno leto na vzgojni praksi v dijaškem domu v Želimljah, kot diakon pa je deloval v ljubljanski župniji Rakovnik ter v tamkajšnjem mladinskem salezijanskem centru.

V duhovnika je bil posvečen v domači župniji na Igu 29. julija 2017, en mesec po prazniku sv. Petra in Pavla, ko so običajno posvečeni novomašniki. V duhovnika ga je posvetil murskosoboški škof in nekdanji ižanski župnik dr. Peter Štumpf, ki tudi sam izhaja iz vrst salezijancev. Na zadnjo julijsko nedeljo 2017 se je župnija tako veselila tudi nove maše svojega rojaka. V prvem letu duhovništva je še deloval na Rakovniku v Ljubljani, zadnje dve leti je bil kaplan v Sevnici, kjer pastoralno delo opravljajo salezijanci. Letos poleti je bil na predlog provincialnega predstojnika razrešen službe kaplana in prevzel službo v redovni skupnosti.

Za zdaj nam ni uspelo izvedeti podrobnosti prometne nesreče, ki se sicer ni zgodila v Sloveniji, saj je slovenska kronika ni zabeležila. Zgodila naj bi se na Madžarskem, zelo blizu meje s Slovenijo. Na spletni strani madžarske policije kratko poročilo navaja, da je na avtocestnem počivališču K(e)rka v smeri proti Pincam moški v avtomobilu s slovenskimi registrskimi tablicami trčil v mirujoč delovni stroj, zaradi poškodb je umrl na kraju nesreče. Nesreča se je zgodila okoli enih ponoči 28. avgusta. Natančnejše okoliščine nesreče niso znane.

Tako družini duhovnika kot tudi salezijancem ter žalujočim župljanom tudi v uredništvu izrekamo iskreno sožalje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine