6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Celjski policisti preverjali promet. Rezultat? Katastrofalen!

Policisti so danes na območju celotne Policijske uprave Celje v štiriurnem poostrenem nadzoru cestnega prometa ugotovili 114 kršitev cestnoprometnih predpisov. Med drugim je 45 voznikov med vožnjo uporabljalo mobilne telefone, 48 voznikov ni uporabljajo varnostnih pasov, v dveh primerih pa otroka nista uporabljala otroških varnostnih sedežev.

 

 

Policisti so ugotovili tudi dve kršitvi cestnoprometnih predpisov voznikov do pešcev, v 17 primerih pa so predpise kršili pešci.

Na območju Mozirja so policisti pri vozniku, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, ugotovili še, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Policisti vse udeležence v prometu pozivajo, naj bodo strpni in previdni ter naj upoštevajo cestnoprometne predpise in razmere na voziščih. Opozarjajo, da se razmere v cestnem prometu slabšajo zaradi voženj pod vplivom alkohola, nepravilne strani in smeri vožnje ter motenj zbranosti med vožnjo.

Območje Policijske uprave Celje se razprostira od meje z Avstrijo do meje s Hrvaško in zajema 12 upravnih enot in 45 občin, v katerih živi okoli 330.000 prebivalcev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine