24.4 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Cel kup prometnih nesreč, vanje vpletenih veliko kolesarjev!

Včeraj so gorenjski policisti obravnavali dve prometni nesreči s sumom na lažje poškodbe udeležencev. Prometno nesrečo na škofjeloškem območju je z odvzemom prednosti kolesarki pri vključevanju vzvratno v promet povzročila voznica osebnega avtomobila, v Kranju pa je kolesar zaradi kombinacije alkohola (0,81 mg/l) in nepravilne strani vožnje trčil v drog. Utrpel je poškodbe glave.

 

Včeraj popoldan okoli 15. ure so policisti obravnavali prometno nesrečo na Linhartovi cesti, v kateri sta bili udeleženi kolesarka in peška, ki je se je v nesreči lažje poškodvala. nesrečo je povzročila kolesarka zaradi neprilagojene hitrosti. Po vseh branih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj popoldan okoli 16.45 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Ulici Janeza Pavla II v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena kolesar in voznica osebnega vozila. Z ogledom kraja nesreče in po do sedaj zbranih obvestilih je nesrečo zaradi neupoštevanja pravil prednosti v križišču izsilila prednost kolesarju. Zaradi poškodb je bil slednji z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana, po podatkih policije je utrpel lahke telesne poškodbe. Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog.

Okoli  15.30  so  bili  policisti  PP  Krško obveščeni o prometni nesreči v Dolenji  vasi  pri  Krškem.  Opravili so ogled in ugotovili, da je 61-letna kolesarka  zaradi  vožnje  preblizu  desnemu robu vozišča trčila v pločnik, izgubila  oblast  nad  kolesom  in padla. Kolesarko, državljanko Kanade, so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli lažje poškodbe.

Ob 12.18 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Manžanu pri Kopru. 70-letni voznik je z osebnim avtomobilom v desnem ovinku zapeljal naravnost po brežini v grmovje. V vozilu je bila leto mlajša sopotnica. Oba sta se v nesreči lažje poškodovala, odpeljali so ju v SB Izola. Vozniku sledi hitri postopek.

Popoldan so policisti v Luciji opazili voznika mopeda Piaggio ZIP, ki je vozil s preveliko hitrostjo proti Valeti. Voznika so ustavili na križišču odcepa za Podvozno cesto, ta pa je registrsko tablico privzdignil navzgor in s kraja pobegnil. Med begom je trčil tudi v prednji del službenega vozila. Vozil je naprej po Senčni poti skozi tunel v Strunjan, po Parencani do tunela Jagodje. Voznik je zapeljal v tunel, zaradi blokade na drugi strani je obrnil nazaj proti Portorožu, kjer je bil pred tunelom ustavljen. Poskušal je peš pobegniti s kraja, vendar mu ni uspelo. Pri prijetju so bila uporabljena prisilna sredstva, saj se je aktivno upiral. Na kraju so
policisti ugotovili, da je skuter vozil mladoletnik (16 let). Skuter bodo odpeljali na izredni tehnični pregled. Mladoletniku sledi obdolžilni predlog za več kršitev.

Ob 18.24 so bili koprski policisti obveščeni, da se je nekdo z vozilom v Kopru zaletel v steber. Na kraju so policisti ugotovili, da je 26-letni voznik z okolice Izole zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in čelno trčil v steber reklamnega panoja. Preizkus z alkotestom je pokazal rezultat 0,58 mg/l, vendar se z rezultatom se ni strinjal, odklonil je tudi strokovni pregled. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 18.49 so očividci na cesti Ilirska Bistrica – Zabiče opazili vozilo prevrnjeno na streho. Patrulja je na kraju z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovila, da je 49-letnik z okolice Ilirske Bistrice vozil osebni avtomobil od Ilirske Bistrice proti Zabičam. V naselju Vrbica je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal rahlo desno izven vozišča, pri tem pa trčil v tri obcestne betonske stebričke. Osebni avtomobil je po trčenju obstal na na strehi, na cesti. Voznika so poškodovanega odpeljali v SB Izola, zanj je bil odrejen  strokovni pregled. Ukrep bo znan po pridobitvi rezultatov strokovnega pregleda.

Policista Postaje prometne policije Maribor sta danes, malo po polnoči, na regionalni cesti v Pesnici pri Mariboru ustavila 57-letnega voznika osebnega avtomobila. Ker sta ugotovila, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, in ker je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0.88 mg/l alkohola, sta mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečila tako, da sta mu zasegla osebni avtomobil, ki ga je vozil. Izdala sta mu plačilni nalog, zoper njega pa bosta na pristojno sodišče podala tudi obdolžilni predlog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine