6.5 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

Čeh vsaj štirikrat kradel, sledi mu pripor

Piše: C. R.

Kranjski kriminalisti so minuli vikend obravnavali državljana Češke, ki je utemeljeno osumljen najmanj štirih tatvin na območju Jezerskega s prejšnjega tedna. Moškega so prijeli na podlagi informacij iz prijave in ga po zbiranju obvestil s kazensko ovadbo privedli na pristojno sodišče, kjer je bil zanj odrejen pripor.

V vseh primerih so bile tatvine izvršene v stanovanjskih objektih, pri čemer je tri izvršil celo v času, ko so bili oškodovanci doma. V enem primeru pa je bil zaloten pri tatvini kolesa iz kleti. Ker je kolo poskušal zadržati zase, je oškodovanca celo udaril in mu grozil. Pri osumljencu gre v vseh primerih za zelo drzna ravnanja. V stanovanja je namreč vstopal z zavedanjem, da so lastniki doma in kljub tej okoliščini pregledoval prostore ter kradel. Nekateri oškodovanci sploh niso vedeli, da so bili žrtve tatvine.

Policija poziva k izvajanju vsaj osnovnih samozaščitnih ukrepov in zaklepanju stanovanjskih blokov, stanovanj, hiš, garaž, gospodarskih poslopij itd. Prav tako prosi, da uporabljate svojo ključavnico in zaklepajte vrata doma.

Na Zgornjem Jezerskem je bilo vlomljeno v planinsko kočo. Na Cankarjevi ulici v Radovljici pa je bilo vlomljeno v osebni avtomobil.

Na območju Medvod je bilo vlomljeno v dve hiši, od koder je bila odtujena gotovina in orožje. Skupna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Hotedršici je bilo vlomljeno v vikend, od koder so bili odtujeni kuhinjski noži. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Policisti obravnavajo vlom v stanovanjsko hišo na območju PP Slovenska Bistrica. Lastnikom je bila po nestrokovni oceni povzročena materialna škoda v višini 5.000 eur.

V soboto je neznanec Gornjem Doliču izpred stanovanjske hiše ukradel kolo znamke KTM, sivo črne barve.

Na avtocestnem počivališču Lopata je v soboto neznani storilec iz rezervoarja ukrajinskega tovornega vozila ukradel okoli 300 litrov goriva.

V Velenju so včeraj obravnavali tatvino električnega skiroja znamke Xiaomi, črne barve, vrednega okoli 400 €.

V Kapli, na območju Policijske postaje Žalec, so v petek, 17. septembra, obravnavali vlom v poslovne prostore, od koder je storilec ukradel sef z gotovino in dokumenti.

V Vrbju je storilec v hišo vlomil skozi balkonska vrata, preiskal prostore in ukradel nekaj gotovine, zlatnino in fotoaparat.

V Jeronimu je storilec v stanovanjsko hišo vlomil skozi pritlično okno. Ukradel je gotovino, več zlatnine ter dva kosa orožja.

Na Markovi ulici v Celju so v petek obravnavali tatvino kolesa z motorjem znamke Piaggio, registrskih številk CE 8E –P9, temno modre barve, letnik 1987.

Na delovišču v Podbočju je med 16. in 17. septembrom nekdo iz delovnega stroja odtujil okoli 300 litrov goriva in hidravlično olje.

S strehe objekta na Seidlovi cesti v Novem mestu je neznanec s strehe objekta odtujil okoli tri metre bakrenih žlebov.

Na parkirnem prostoru avtocestnega postajališča na Obrežju je nekdo v noči na 19. september iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil gorivo. Voznik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1000 evrov.

V noči na 19. september je na Otočcu neznanec z dvorišča stanovanjske hiše odtujil motorno žago, baterijski vrtalnik in napravo za kovičenje in iz odklenjenega osebnega avtomobila udarno kladivo in električno ročno orodje.

V noči na 19. september je na parkirnem prostoru v Črešnjicah nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice odtujil denar. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1600 evrov.

Vir: Policijske uprave Maribor, Celje, Kranj, Ljubljana in Novo mesto

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine