8.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Če mislite, da so neurja in poplave že mimo, se motite: najhujše lahko jutri šele pride!

Po nedavnih poplavah ob jadranski obali, ki so zaradi močne plime prizadele tudi slovensko obalo – v Piranu je voda segala do pasu, v Benetkah pa je voda odnesla tudi dragocene mozaike – je danes nastopilo zatišje. A ne za dolgo: že jutri nas lahko doleti nova pošiljka poplav.

 

Kot so sporočili z agencije za okolje (ARSO), bo jutri v zahodni in deloma osrednji Sloveniji deževalo, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno in večinoma suho. Ob morju bo pihal zmeren, občasno okrepljen jugo, ponekod drugod jugovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem od 7 do 12, najvišje dnevne v Gornjesavski dolini okoli 4, drugod od 8 do 13, na Primorskem do 17 stopinj Celzija. V noči na soboto pa se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. V soboto in nedeljo bo oblačno z občasnim dežjem.

ARSO je ob tem tudi izdal novo opozorilo glede plimovanje morja, ki bo v naslednjih dneh znova povišano, kar pomeni, da lahko pride do novih poplav v obalnih predelih. Najvišja gladina morje bo ob plimi v petek med 8. in 12. uro, ko lahko morje ponovno poplavi v večjem obsegu, predvidoma v višini med 30 in 50 cm. Na mareografski postaji Koper višina morja v tem času lahko doseže 350 cm, so še zapisali. Možnost razlivanja rek bo tudi v osrednji Sloveniji.

Skratka, glede vremena nas čaka zelo pester in moker vikend.

Zadnje novice

Sorodne vsebine