-0.7 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Brutalno: nasilnež se je spravil na lastno ženo, ji zlomil rebra in ji prebil glavo!

Brežiški policisti so 21. 12. prejeli klic na pomoč, ker naj bi moški pretepal ženo. Takoj so odšli na kraj, zaščitili žrtev in vzpostavili javni red in mir. Zoper pijanega nasilneža, ki ni upošteval ukazov policistov in je   nadaljeval z žaljenjem družinskih članov, so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 44-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo. Žrtev je davil, jo večkrat udaril v glavo in jo poškodoval. Zaradi nasilja je utrpela več zlomov reber in poškodbe glave.

 

Policisti bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi.   O   izrečenem   ukrepu   so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Policisti in kriminalisti PU Novo mesto so zaradi nasilja v družini z namenom zaščite žrtev izrekli ukrep prepovedi približevanja 87 nasilnežem, v enakem obdobju lanskega leta pa 78. Med preiskavami kaznivih dejanj nasiljav družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril.

Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve, so sporočili policisti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine