6.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Brutalno: Mati brutalno pretepla svojega enomesečnega fantka, ga pustila samega v stanovanju in se odpravila na zmenek

Novorojenega fantka je brutalno pretepla njegova najstniška mati in ga nato pustila samega v sobi, sama pa je odšla na zmenek. Pozneje so ugotovili, da tega verjetno ni storila prvič.

 

Enomesečnega Mykyta so v mestu Rivne v zahodni regiji Ukrajine našli na robu smrti, pretepenega in v modricah. Po poročilih sta Mykyta in njegova 19-letna mati živela skupaj v socialnem domu. Mati je svojega otroka pretepla in ga pustila doma, sama pa je odšla na zmenek. Sosedje, ki so videli mater odhajati iz stanovanja samo, so vedeli, da je otrok v sobi sam; začelo jih je skrbeti in odločili so se, da zadevo preverijo.

Tetiana Prymak, ženska v sosednji hiši, je lokalnim medijem povedala: “Ko smo vstopili v sobo, smo videli Mykyta v njegovi postelji. Njegovo desno oko je bilo črno. Njegov nos je bil zamašen s posušeno krvjo in komaj je dihal. Začeli smo ga preoblačiti in po telesu opazili črne modrice. Ženska, ki je bila tudi v sobi, je, ko je vse to videla, omedlela.”

Sosedje so poklicali rešilca ​​in policijo. Mykyta so odpeljali na intenzivno nego, kjer je v kritičnem stanju in se zdravniki še vedno borijo za njegovo življenje.  Zdravniki domnevajo, da ima otrok zlom lobanje, vendar ga zaradi njegovega težkega stanja ne morejo pregledati. Mihael Kulik, vodja oddelka za intenzivno nego je dejal: “Fantek je v resnem, smrtno nevarnem stanju. Sumimo, da ima zlomljeno lobanjo, vendar je zdaj ne moremo pregledati. Nikoli nisem videl otroka v tako grozno zapostavljenem stanju. Mislim, da ga njegova mati ni nikoli preoblekla niti uporabljala plenic. Njegova koža je v groznem stanju.”

Matere ni bilo celo noč in ko je zjutraj prišla domov, so jo odpeljali na zaslišanje na policijsko postajo. Tiskovni predstavnik policije Anton Kruk je dejal: “Mati je dejala, da je zaradi nenehnega joka otroka pretresla in pustila. Dojenčka je pustila samega doma in šla na zmenek.” Policija je zoper mater sprožila kazenski postopek zaradi napake in neizpolnjevanja starševskih dolžnosti. Psihologinja socialne službe Julija Tkačenko si ni mogla pomagati, da ne bi jokala, ko je videla otroka in imela pogovor z mamo, poročajo ukrajinski mediji. Dejala je: “Ni dvoma, da je bil otrok brutalno pretepen. Mati je dejala, da se ‘ni dotaknila Mykyta’ in da so njegove poškodbe nastale zaradi hladnega prepiha.” Mykytovega očeta, starega 27 let, usoda fanta ne zanima, poročajo lokalni mediji.

Igor Novosad, vodja socialnega doma, ki pozna družino, je dejal: “Mati ima starejšega sina. Rodila ga je pri 16 letih in je zdaj star tri leta. Otroka so zaradi zlorabe v družini odpeljali od nje v rehabilitacijski center.” Poročila lokalnih medijev kažejo, da se oba otroka prehranjujeta pri različnih moških. Socialne službe naj bi zbirale dokumente, da bi tožile mater. Andriy Mishchenia, vodja službe za varstvo otrok v mestu Rivne, je dejal: “Materi bodo odvzete starševske pravice. Dečka bodo odpeljali od nje in ga dali v sirotišnico.” Mati se bo soočila z do petimi leti zapora, če bo spoznana za krivo, je sporočila policija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine