0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

“Brezplačni” maserki, ki sta potrkali na vrata 80-letnega Pirančana, sta bili v resnici tatici!

V Jagodju je nekdo vlomil v hišo, kjer je vse premetal, zatem pa ukradel Garmin navigacijo, povečevalno steklo – lupo, daljnogled in nekaj steklenic alkoholnih pijač. Škode je za približno 1000 evrov. Iz hiše v vasi Pliskovica, v kateri nihče ne živi, pa je nekdo odnesel manjšo ročno žago in starejšo konto brusilko.

 

Na PP Piran se je zglasil 80-letni domačin, ki je policistom opisal tatvino. Ob 9.30 sta v njegovo stanovanje prišli dve ženski. Pod pretvezo da nudita brezplačno masažo, sta vstopili v stanovanje. Pri tem ga je ena masirala, druga pa iz dveh kuvert v predalu omare v spalnici ukradla denar. Prva je stara približno 30 let, oblečena je bila v svetla oblačila (bel plašč ali bunda), druga pa približno 50 let, oblečena v temna oblačila, visoka okoli 160 cm, nekoliko močnejše postave, temnih las, govorila je hrvaško. Osumljeni sta kaznivega dejanja velika tatvina.

Okoli 15. ure je nekdo v Planini z dvorišča ukradel osebni avto VW Passat limuzina reg. PO CJ-662 1,9 tdi, srebrne barve, star 15 let. Vozilo je bilo odklenjeno.

Policisti so v Portorožu ponoči zasegli dva mopeda. Najprej 15-letniku moped Piaggio ZIP 25 4T, z z nameščeno reg. tablico, ki ne pripada vozilu, moped pa je od 23.10.2018 odjavljen iz prometa. Odrejen je bil izredni tehnični pregled vozila. Zatem pa še 16-letniku, ki je vozil moped Piaggio brez registrskih tablic. Tudi v tem primeru je bil za moped odrejen izredni tehnični pregled. Obema sledi obdolžilni predlog.

Ob 1.36 so bili policisti obveščeni, da na koncu izolske obvoznice pred krožiščem stoji vozilo, naprej po cesti pa hodi starejši moški. Policisti so ugotovili, da je 90-letnemu moškemu z okolice Kopra verjetno zmanjkalo goriva. Vozilo so umaknili z vozišča, voznik pa je bil deziorentiran. Reševalci so ga odpeljali v izolsko bolnico. Ker je imel vozniško dovoljenje pretečeno, so mu ga odvzeli.

V  preteklem  tednu  so  se  po Sloveniji izvajale aktivnosti za zmanjšanje uporabe  mobilnih  telefonov  med  vožnjo.  Zadnja leta se uporaba mobilnih telefonov,  tablic, prenosnih računalnikov, GPS in drugih naprav med vožnjo povečuje.  Takšno ravnanje pa ima velik negativen vpliv na potek prometa in prometno varnost.

Na  območju  Policijske  uprave  Koper  so  bili  policisti  med poostrenim nadzorom pozorni še na uporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov. V  tem  času  so  ugotovili  kar  149  kršitev  prepovedi uporabe mobilnega telefona,  204  osebe  v  ustavljenih  vozilih pa niso bile pripete. Za obe kršitvi je predpisana globa 120 evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine