17.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Brez vesti! Potnica huje poškodovana, pijani povzročitelj pa pobegnil s kraja nesreče

Predvčerajšnjim okoli 17. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri Drnovem, v smeri proti Obrežju. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 40-letna voznica osebnega avtomobila iz Srbije, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, trčila v nasip in varovalno ograjo. Voznica in 41-letna potnica sta se v nesreči lažje poškodovali, 37-letna potnica iz Bolgarije pa je utrpela hude poškodbe. Poškodovane udeleženke nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico.

 

V noči na danes so bili policisti obveščeni, da naj bi na cesti pri Lešnici nekdo trčil v prometni znak in odpeljal s kraja. Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali in v bližini izsledili in ustavili povzročitelja, ki je zapustil kraj nesreče. Opravili so ogled in ugotovili, da je 36-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v prometni znak. Povzročitelju, ki se v nesreči ni poškodoval in je imel v litru izdihanega zraka 0,92 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Metlika so včeraj nekaj pred 7. uro med kontrolo prometa na cesti Novo mesto – Metlika, pri Suhorju, ustavili voznika tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 51-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligramov   alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Včeraj okoli 15. ure so novomeški policisti na Otočcu zasegli avtomobil 25-letnemu   kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,37 miligramov alkohola. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine