10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Bodite previdni, vse več vlomov skozi balkonska vrata

V Spodnjih Bitnjah je bilo včeraj vlomljeno v stanovanjsko hišo. Storilec je v objekt nasilno vstopil skozi balkonska vrata. Odtujil je manjši znesek denarja in nakit. V letošnjem letu je bilo skozi balkonska vrata vlomljeno že v več primerih. Kriminalisti so vlome na tak način obravnavali v Šenčurju, Godešiču, Kranju, Bledu, na Lipcah, Mlaki pri Kranju, v Podlubniku, Poženiku, Stiški vasi, Cerkljah na Gorenjskem, Podreči, Puštalu. Storilci v objekt običajno vlomijo z zadnje strani, kjer so ravno balkonska vrata. Zato najmanj na balkonskih vratih in kletnih oknih svetujemo izvajanje dodatnih ukrepov za varovanje lastnine, kot je na primer varovanje z zagozdami z alarmi ali magnetnimi stikali, ki se aktivirajo ob tresljajih ali vlomu in tako morebiti odženejo storilce. Te ukrepe naj lastniki dopolnjujejo z osnovnim samozaščitnim ravnanjem, ki je dosledno zaklepanje vrat, zapiranje oken in tudi ustrezno shranjevanja dragocenosti in denarja.

 

Na svojem območju bodite pozorni na ustavljena ali parkirana vozila, ki ne sodijo v vaše okolje in se vam zdijo sumljiva. Zabeležite si registrsko številko, znamko, tip in barvo vozila ter morebiten opis oseb, ki ga uporabljajo. Prav tako bodite pozorni na sumljive osebe, ki s svojim obnašanjem, ravnanjem ali zadrževanjem na določenem kraju ali ob določenem času vzbujajo sum, da bodo storile oziroma da izvršujejo ali so storile kaznivo dejanje. Vse te informacije so policiji lahko v pomoč pri zagotavljanju varnosti in preiskovanju kaznivih dejanj. Zato jih prosimo takoj, ko izveste zanje, sporočite na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Na območju PU Ljubljana so minulo noč obravnavali 9 vlomov. V okolici Logatca je bilo vlomljeno v vikend, storilec pa ni ničesar odtujil. Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, kjer je storilec pregledal prostore in odtujil denar ter nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov. V Mostah je neznani storilec iz stanovanja odtujil več kosov nakita, bančne kartice, osebne dokumente, prenosnika, rezervna ključa vozil. Lastnika je oškodoval za okoli 8000 evrov. Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder je neznanec odtujil štiri platišča s pnevmatikami. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov. Na Viču je bilo vlomljeno še v garažo in odtujeno več kosov orodja. Nastalo je za okoli 1500 evrov škode.

Na Letališki cesti je neznani storilec vlomil v gostinski lokal in odtujil blagajniški predal z denarjem. Nastalo je za okoli 200 evrov škode.

Na Dolenjski cesti je bilo vlomljeno v poslovne prostore podjetja, od koder sta storilca odtujila 6 prenosnih računalnikov. Nastalo je za okoli 3700 evrov škode. Na Agrokombinatski je bilo vlomljeno v dvorišče podjetja, od koder je bilo odtujenega več odpadnega železa. Škode je za okoli 2000 evrov.

V Hrastniku sta dva moška vlomila v hišo, pri čemer sta bila opažena s strani občanov. Policisti so ju prijeli na podlagi obvestila občanov. Pri sebi sta imela vlomilsko orodje in predmete, ki bi lahko izvirali iz kaznivega dejanja. Ugotovljeno je bilo, da gre za tujca, državljana Srbije. Odvzeta jima je bila prostost in odrejeno pridržanje. Po zaključenih postopkih policistov bo zoper njiju podana kazenska ovadba.

Zadnje novice

Sorodne vsebine