18.7 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

Bodite previdni na smučiščih, nesreča bi se lahko končala tudi tragično

Gorenjski operativno komunikacijski center je preko praznikov sprejel 16 obvestil o prometnih nesrečah, 14 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter deset v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanjih tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in ponareditev denarja. Policisti so zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli dve vozili.

 

Gorenjski policisti so preko praznikov obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo. Izstopajo tri. Na Bledu so policisti v ponedeljek obravnavali voznika, ki je obravnavan zaradi trčenja v ograjo oškodovanca in pobega s kraja. Domnevnemu povzročitelju nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zaradi suma prisotnosti alkohola v času nesreče odredili tudi strokovni pregled.

V ponedeljek popoldan so prometno nesrečo s pobegom obravnavali tudi jeseniški policisti in tudi oni so voznika izsledili. V postopku ga obravnavajo zaradi povzročitve prometne nesreče in pobega, hkrati pa tudi zaradi   nedostojnega vedenja do policistov in neupoštevanja njihovih zakonitih ukrepov.

Včeraj popoldan pa so policisti v Cerkljah na Gorenjskem naleteli na prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil. Okoliščine kažejo, da je voznik zaradi vpliva alkohola na nasprotnem smernem vozišču trčil v drugega voznika   in   povzročil   prometno   nesrečo. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,98 mg/l alkohola, nesrečo pa policisti zaradi prisotnosti alkohola obravnavajo kot kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa.

Prometni policisti so včeraj dopoldan na Torovem izmerili hitrost vožnje voznika, ki se je proti Gorenjski peljal s hitrostjo 182 km/h. V nadaljevanju tudi ni vozil na ustrezni varnostni razdalji, po sredini prometnega pasu in nepravilno je prehiteval. Voznik je bil pozitiven tudi na hitri test za prepovedane droge, strokovni pregled pa je odklonil. Policisti proti vozniku vodijo prekrškovni postopek. Iz prometa je bil izločen.

V zadnjih treh dneh so gorenjski policisti obravnavali štiri vlome v objekte. V dveh je bilo odtujeno premoženje manjše vrednosti, v enem lastniki ne pogrešajo ničesar, v še enem pa se škoda še ugotavlja.

   –     Ljubelj. V ponedeljek ponoči izvršen vlom v planinsko kočo. Odtujen

     manjši znesek menjalnega denarja.

   –     Selo pri Žirovnici. V ponedeljek ponoči izvršen vlom v gostinski

      lokal. Odtujena pijača.

   –     Kranjska Gora. Včeraj ponoči izvršen vlom v gostinski lokal. Lastniki

     ne pogrešajo ničesar.

   –     Preddvor. Včeraj obravnavan vlom v počitniški objekt.

V zadnjih dveh dneh so policisti obravnavali tri nesreče na smučiščih in preverjali dve prijavi nesreč v gorah. V nesrečah na smučišču je bil v enem primeru obravnavan trk med dvema smučarjema, v drugem pa padec smučarja in samoudeležba. Še en dogodek se je zgodil na zaprtem delu smučišča, v njem pa je bil udeležen otrok, ki je z lopatko za sankanje trčil v objekt. V nesrečah smučarjev je podan sum na hude telesne poškodbe, v primeru otroka pa na lažje poškodbe.

O nesrečah v gorah pa so policisti zbirali podatke o poškodbi planinca na Blegošu, ki se je poškodoval pri vračanju v dolino, na območju Vrtače pa o zdrsu planinca in poškodbi glave.

Zadnje novice

Sorodne vsebine