0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Bodite previdni in ne dajajte priložnosti tatovom

Tatovi na parkiriščih in odprtih dvoriščih velikokrat preizkušajo srečo in preverjajo, ali so vozila odklenjena. In če so, jih pregledajo ter odtujijo, kar je vrednega. Vozila zato zaklepajte in v njih ne puščajte nobenih vrednih stvari, torbic, denarnic,   drobiža,   prtljage, koles itd. V kombinaciji z alarmnimi napravami, parkiranjem na osvetljenih in urejenih parkiriščih ter ustreznim samozaščitnim ravnanjem boste zmanjšali možnost za kaznivo dejanje, opozarjajo policisti, ki so v zadnji noči spet zabeležili več tatvin.

 

Na Slovenskem Javorniku je neznani storilec včeraj ponoči iz odklenjenega tovornega vozila odtujil kolo.

Vlamljali so tudi v Ljubljani. Policisti so na območju PP Bežigrad obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo, pri čemer je ostalo pri poskusu, lastnik pa je bil oškodovan za okoli 300 evrov. Policisti so na območju PP Vič obravnavali vlom v poslovne objekte, od koder sta bila odtujena dva računalnika, družba je bil oškodovana za okoli 1000 evrov. Naobmočju PP Center so obravnavali vlom v pisarno, od koder je bil odtujen fotoaparat, lastnik pa je bil oškodovan za okoli 200 evrov.

Na območju celotne policijske uprave so policisti obravnavali 3 vlome v vozila, od koder je bila v enem primeru odtujena manjša količina denarja, v vseh primerih je nastala materialna škoda na vozilih.

V kraju Gradec na območju Krškega so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo in odtujili tri lovske puške, naboje in denar ter lastnika oškodovali za okoli 5000 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 10. 4. in 16. 4. je v kraju Grč Vrh na območju Mirne Peči nekdo vlomil v zidanico in odtujil motorno žago.

Tudi na Primorskem so zabeležili več tatvin, med njimi tudi drzno. V Pivki je nekdo vlomil v skladiščne prostore in iz objekta ukradel približno 100 kilogramov bakrenih žic. S kaznivim dejanjem je podjetje oškodovana za približno 1000 evrov.

Zvečer je nekdo domačinu v Kopru, na Martinčevem trgu, ukradel zaklenjen moped Tomos Avtomatic, reg. št. KP BC-94, temno modre barve, vreden 1.200 evrov.

Ponoči je na počivališču Ravbarkomanda neznan moški potrkal na vozilo, v katerem sta bila državljana Italije, ki sta v avtomobilu počivala. Rekel je, da je na vozilu prazna guma. Ko je mož odprl vrata in izstopil iz vozila, da bi pogledal kaj je z vozilom narobe, je druga oseba ukradla iz avta torbico z dokumenti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine