6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Bočno zadela kolesarja, ga podrla in zbežala s kraja nesreče – čaka jo zaporna kazen

Okoli 7.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki naj bi se v zgodnjih jutranjih urah zgodila v Kostanjevici na Krki. Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah. je neznani voznik osebnega avtomobila v Velikem Podlogu zaradi neprimerne bočne razdalje trčila v 21-letnega kolesarja, ki je vozil v isti smeri.

 

Povzročiteljica, ki je po nesreči nadaljevala z vožnjo, se je kasneje sama zglasila na kraju nesreče. Lažje poškodovanega kolesarja so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, zoper 42-letno povzročiteljico pa bodo po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Po naših podatkih kazen ne bo mila, izključen ni niti zapor.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V Naklem je voznik nesrečo povzročil zaradi nepravilne strani vožnje. V Besnici pa so policisti obravnavali trčenje dveh vozil. Voznik osebnega avtomobila je trčil v tovorno vozilo na nasprotnem smernem vozišču. Udeleženci so po podatkih policije utrpeli lahke telesne poškodbe.

Jeseniški policisti so včeraj na območju Žirovnice obravnavali nesrečo kombija, ki je krenil z mesta in trčil v nadstrešek stanovanjskega objekta. Okoliščine kažejo, da je bilo vozilo prižgano, ko se je samo premaknilo z mesta in se brez nadzora peljalo po klancu navzdol, dokler se ni ustavilo pri objektu. Za vozilo je bil odrejen izredni tehnični pregled. Postopek še poteka. Poškodovan ni bil nihče.

Pred  Delavskim  mostom  na  Laborah  v Kranju sta danes zgodaj zjutraj okoli 6. ure trčili  kolesarka  in  neznana  voznica  z belim osebnim avtomobilom, ki je pripeljala  iz  smeri  Škofje  Loke. Na kraju si udeleženki nista izmenjali podatkov. Ker je kolesarka v nesreči utrpela lahke telesne poškodbe, morajo policisti  tak  dogodek  obravnavati.  Udeleženo voznico in morebitne priče nesreče  kranjski  policisti  prosijo,  da  se  jim  javijo  na interventno številko 113 ali na telefon Policijske postaje Kranj, (04) 233 64 00.

Prekmurski policisti pa so sporočili, da se je včeraj okoli 17.10 pri Gomilici zgodila prometna nesreča v kateri se je voznik mopeda telesno poškodoval. Voznika osebnega avtomobila znamke nissan qashqai sive barve in ostale morebitne priče naprošamo, da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče javijo na tel. številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Tudi ljubljanski policisti so zabeležili več nesreč. Včeraj, nekaj po 18. uri, se je na Ljubljanski cesti na Dobu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesar in motorist. Do nesreče je prišlo, ker je kolesar zaradi nepravilnega premika zaprl pot motoristu, ki je trčil vanj. Pri tem je bil kolesar lažje telesno poškodovan. Policisti so mu izdali plačilni nalog. Prav tako so plačilni nalog izdali motoristu, saj po nesreči ni nudil podatkov kolesarju.

Včeraj, nekaj pred 15. uro, se je na Cesti II. grupe Odredov v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo ker se je voznik nepravilno vključil v promet in odvzel prednost voznici. Pri tem se je lažje poškodovala potnica v vozilu udeleženke. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 9.30, se je na južni ljubljanski obvoznici iz smeri Viča proti Rudniku, na izvozu za Ljubljano-Center, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega in osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik tovornjaka zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je lažje poškodoval potnik v tovornem vozilu. Policisti so vozniku tovornjaka izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 8.20, se je na gorenjski avtocesti, na izvozu Šmartno, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal po prednostni cesti. Pri tem se je lažje poškodoval udeleženi voznik. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine