10.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

Bo policija ukrepala proti nasilnežu, ki se je spravil na Možino?

Piše: C. R. 

“A kdo pozna tega tipa? Prejle se je drl name po imenu in me par 100 m hoje nadlegoval. Če sem prav razumel, ga moti moje delo in je sposoben vsega mogočega. Bi ga policija lahko malo umirila?” Tako je novinar RTV Jože Možina objavil nov primer grožnje in nadlegovanja, poroča e-maribor. 

Slovenski zgodovinar, avtor dokumentarnih filmov, knjig, sociolog, novinar in televizijski voditelj Jože Možina je eden tistih ljudi s trdo hrbtenico, ki se raznim levičarskim poskusom podreditve ne upogne.

Možina že od leta 2014 pripravlja serijo dokumentarnih pričevanj z naslovom Pričevalci. V njej se je zvrstilo že več kot 100 oseb, po večini starejše generacije, ki so spregovorile o svojem življenju in osebnih spominih na travmatična obdobja slovenske zgodovine. Je tudi voditelj oddaje Intervju, kamor vabi goste, ki imajo sicer prepoved gostovanja na RTV.

Nadlegovalec že ima kartoteko napadov na novinarje
Možina je zato večkrat žrtev nestrpnih levičarjev. Spomnimo se samo groženj Safeta Alibegića, ki je namigoval, da bi Možino kar povozil. Včeraj pa se je nanj spravil nov primerek: “Prejle se je drl name po imenu in me par 100 m hoje nadlegoval. Če sem prav razumel, ga moti moje delo in je sposoben vsega mogočega,” je zapisal Možina.

Novinarka Demokracije Petra Janša, ko jo je napadel nasilnež. (Foto: Demokracija)

Po poročanju e-maribor naj bi šlo za levičarskega ekstremista Roka Grosa, ustanovitelja levičarske neumnosti “Čezvesoljske zombi cerkve blaženega zvonjenja,” ki je nastala leta 2013 med levičarskimi protesti proti takratnemu županu Francu Kanglerju. Nekateri na omrežju X pa so ga identificirali kot Tadeja Hasičevića. Ta se je leta 2017 spravil na novinarko Demokracije Petro Janša, v času, ko so se vztrajnice in vztrajniki Odbora 2014 zbirali pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani.

“Upajmo, da bo tokrat policija prej opravila svoje delo, preden bo prepozno,” so zapisali.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine