11.4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Bliža se pust, Slovenci pa že zdaj pijani za volanom

Policisti Policijske postaje v Sežani so letos obravnavali že 16 voznikov zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Od tega jih je kar 12 preseglo d 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka in je bil zanje podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče z ukrepom takojšnega odvzema vozniškega dovoljenja.

 

Zaradi vožnje brez ustreznega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženih 5 osebnih avtomobilov in en moped. Obravnavali pa so tudi eno prometno nesrečo, kjer je bil voznik pod vplivom alkohola.

Samo od 29. 1. do 3. 2. 2020 je bilo ugotovljenih 5 voženj pod vplivom alkohola, zasežena sta bila dva osebna avtomobila in en moped. Tovrstna ravnanja voznikov v cestnem prometu so zaskrbljujoča. Udeležence v prometu pozivamo, naj ne vozijo pod vplivom alkohola in brez izpolnjevanja ustreznih pogojev za vožnjo. Alkoholiziranost namreč bistveno zmanjša sposobnost za vožnjo in vozniki pod vplivom alkohola ogrožajo sebe in druge udeležence v cestnem prometu.

Maligani so bili prisotni tudi v Beli krajini. Policisti so na območju Metlike kontrolirali voznika in pri tem ugotovili, da oseba kaže očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,81 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje po 110/2 ZP-1. Sledi obdolžilni predlog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine