14.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

Blejski policisti obravnavali močno pijano voznico

Blejski policisti so danes zjutraj obravnavali močno pijano voznico, ki je bila iz prometa izločena med vožnjo iz Bleda proti Bohinju.

 

Voznici je preizkus alkoholiziranosti že ob osmi uri zjutraj pokazal rezultat preko dveh promilov alkohola (0.98 mg/l). Do trenutka ustavitve je voznica v takem stanju prevozila slabih 20 km.

Sum vožnje pod vplivom alkohola je policistom v prijavi naznanil drug udeleženec.

Zaradi visoke stopnje alkohola je imela voznica pričakovano velike težave pri vožnji, v njenih dejanjih pa so se pojavili praktično vsi nevarni dejavniki vožnje v alkoholiziranem stanju. Gre za nenadna zaviranja in pospeševanja, prehitro in prepočasno vožnjo, uporabo nasprotnega smernega vozišča za vožnjo, prekratko varnostno razdaljo, odsotnost reakcij, nezavedanje okolice itd.

Koliko je bila voznica dovzetna za situacije v prometu priča tudi podatek, da najprej več sto metrov ni reagirala na modro luč policijskega vozila ter sireno in da je policijsko vozilo zaznala šele, ko jo je policist prehitel in ustavil s postopnim zmanjševanjem hitrosti.

Ustavljanje trajalo več kot pol kilometra, policist pa je bil v postopku precej ironično deležen očitka, da jo je s tem, ko jo je dobil na vožnji pod vplivom alkohola, spravil v težave.

V izogib povzročanju nevarnosti v prometu zaradi alkohola pozivamo udeležence, naj se izognejo taki vožnji in si vedno poiščejo drug prevoz. Ko enkrat pride do nesreče, situacije ne popravi ali omili noben izgovor, na slabše sposobnosti za vožnjo pa lahko vpliva že nizka stopnja alkohola.

Izločanje voznikov pod vplivom alkohola iz prometa zaradi nevarnosti, ki jo povzročajo z vožnjo v takem stanju, zato ostaja ena od prioritet za zagotavljanje večje varnosti v prometu.

Na območju Policijske uprave Kranj so policisti v letošnjem letu odredili preko 10.000 preizkusov alkoholiziranosti in zaradi tega dejavnika iz prometa izločili okoli 320 voznikov.

Alkoholizirani vozniki so letos na Gorenjskem povzročili 27 prometnih nesreč.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine