18.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 julija, 2021

Blefiral pri alkotestu, zavrnil strokovni pregled, nato pa se je zakadil v policiste

Včeraj zvečer so policisti v Škofljici pri kontroli prometa zaustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, pri katerem so bili zaznani očitni znaki alkoholiziranosti.

 

Vozniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je kljub jasnim navodilom policistov, večkrat opravil nepravilno (prekinjal izdih sape). Zaradi navedenega mu je bil odrejen strokovni pregled, kar pa je odločno zavrnil, odrinil policista in se pričel nedostojno vesti. Kršitelj se na kraju ni umiril, zaradi česar mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog, zaradi odklonitve strokovnega pregleda pa bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog.

Sicer pa so precej prometnih nesreč in drugih dogodkov, povezanih z maligani, včeraj beležili zlasti dolenjski, belokranjski in posavski policisti. Okoli 18. ure je na mejni prehod Metlika na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila nemških registrskih oznak in trčil v betonsko varovalno ograjo ob kontrolnih kabinah. Policisti so zaradi očitnih znakov alkoholiziranost 50-letnemu državljanu Hrvaške odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,73 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo zaradi kršitev privedli v postopek k sodniku za prekrške.

Krški policisti so bili nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči pri Drnovem, kjer naj bi padel mopedist. Opravili so ogled in ugotovili, da je 47-letni voznik mopeda zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, padel in se lažje poškodoval. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nekaj pred 20. uro se je zgodila prometna nesreča na cesti med Šentjernejem in Kostanjevico na Krki. Šentjernejski policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 49-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v kmetijski traktor, ki ga je vozil 32-letni voznik. Povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za vozilo so odredili izredni tehnični pregled. Kršitelju so izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Sevniški policisti so v noči na 7. 3. med kontrolo prometa v Lončarjevem dolu ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 47-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

O prometni nesreči, kjer je imel glavno vlogo alkohol, poročajo tudi s Primorske. Ob 21.46 se je na avtocesti proti Ljubljani (med obema tuneloma) zgodila prometna nesreča. Zaradi nepravilne varnostne razdalje jo je povzročil 49-letni voznik osebnega avtomobila iz Divače, ki je trčil v zadnji del avtomobila, katerega je peljal 34-letni Koprčan (v nesreči lažje poškodovan). Odrejen preizkus alkoholiziranosti je povzročitelju pokazal 1,16 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana vožnja. Sledi obdolžilni predlog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine