30.7 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Bizarna tatvina, kot je še ni bilo – škoda pa je velikanska!

Verjetno tako bizarne tatvine slovenski policisti ne pomnijo – povrh vsega pa je ta tatvina terjala tudi veliko stransko škodo. 


V Izoli je namreč nekdo s sedmih parkiranih vozil ukradel vsa kolesa, torej 28 koles. Vozila je s tem spustil na tla in posledično uničil podvozja. To pa pomeni, da vozila lahko zapeljejo le še na avtoodpad.

Sicer pa tatovi delajo kot le kaj.  V Luciji je nekdo ukradel zaklenjen moped Piaggio Zip, bele barve, reg. št. KP 4A-CO. V vozilu so bili še dokumenti vozila, ključavnica za disk, ženska jakna in ključi stanovanja. Lastnik je oškodovan za 500 evrov, ali je tat kasneje obiskal tudi njegovo stanovanje, pa ni znano.

V Kopru pa so ukradli moško gorsko kolo znamke Commencal, tip Supreme DH 26, živo zelene barve, ki je bilo priklenjeno s kolesarsko ključavnico na kovinsko konstrukcijo pred vhodom v trgovino na Ankaranski v Kopru. Lastnik je oškodovan za 1.700 evrov.

O tatvinah poročajo tudi iz PU Ljubljana. V  okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil prehrambne izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov. V  Domžalah  je  neznani  storilec  vlomil  v  garažo  in odtujil dve kotni brusilki. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov. Prav tako je v Domžalah neznani storilec vlomil v klet in odtujil več ročnega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 2.300 evrov.

Policisti  so  bili včeraj obveščeni tudi o drzni tatvini na območju Šiške, kjer  je  storilec  skozi odprta balkonska vrata vstopil v stanovanje in iz mize v kuhinji odtujil denarnico z vsebino. S kraja se je storilec odpeljal s  kolesom. Opis  storilca: star okoli 30 let, temnih las. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine